Imatge d'una sortida de sol a Verges, Baix Empordà

Més de 25ºC i calma absoluta, temps de gala els dies clau de Setmana Santa

Sol en general amb algunes excepcions i clara pujada de TºC. L’estiuet tocarà sostre dissabte, amb normalització de termòmetres a partir de llavors

El temps ha fet un canvi radical aquestes últimes hores després de la fresca, núvols i pluges de dimecres. Una calma absoluta que es mantindrà durant tots els dies festius de Setmana Santa, tot i que hi haurà petits matisos. El sol dominarà, però Divendres Sant hi haurà més bandes de núvols que, puntualment, deixaran el cel enterbolit o mig ennuvolat.  

Això passarà sobretot al matí sense pluja, mentre que a la tarda el sol dominarà, tret d’algunes nuvolades al nord amb potser algun ruixat aïllat. Poca cosa a l’espera d’un dissabte radiant pràcticament sense excepcions amb una mica de mestral/ponent reescalfat. La tramuntana també bufarà fins dissabte a l’Empordà, essent una mica més intensa aquell dia i desapareixent després.

Diumenge també tranquil amb més bandes de núvols a la tarda que creuaran el país fins dilluns al matí. Un Dilluns de Pasqua també de calma, a l’espera de més xàfecs a la tarda al Pirineu, sense descartar alguna boira costanera qualsevol dia. Atenció amb les temperatures, pugen clarament amb pic d’estiuet dissabte amb entre 21º i 26º, fins i tot més altes al sud, Ponent i nord-est.

La setmana vinent sembla que començarà força més moguda amb l'arribada d'un front atlàntic. Tindrem més pluges entre dimarts i dimecres, en principi les més destacades al Pirineu i l'oest. Una situació que haurem d'anar confirmant a veure com ens acaba afectant, a l'espera que el Sant Jordi pugui ser més tranquil. 

Mapa de previsió a Catalunya el 15 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest Divendres Sant | Catalunya Méteo

Divendres Sant

Pel que fa al Divendres Sant, dia 15 d’abril, encara quedaran restes de núvols baixos i alts, sobretot litoral i prelitoral i nord de Catalunya. No obstant, el sol dominarà sobretot a la tarda amb només nuvolades i algun ruixat de tarda despistat al Pirineu o Prepirineu. Les temperatures pujaran encara més i algunes màximes ja poden rondar els 25º, sobretot a Ponent i al sud.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest Dissabte Sant | Catalunya Méteo

Dissabte Sant

El temps serà radiant de cara al Dissabte Sant, dia 16 d’abril, amb sol generalitzat i sense previsions de puja. El vent bufarà d’entre ponent i mestral i es deixarà sentir a l’Ebre i zones elevades, així com la tramuntana a l’Empordà. Atenció amb les TºC, faran un gran salt endavant amb ambient d’estiuet, entre 21º i 26º, però fins a 28º al nord-est, Ponent i sud.

Mapa de previsió a Catalunya el 17 d'abril del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge de Resurrecció

Pel que fa al Diumenge de Resurrecció, dia 17 d’abril, seguirem amb calma i ambient ben càlid. No obstant, baixaran les temperatures una mica i marxarà el vent, mentre que arribaran més bandes de núvols a partir de la tarda. No es descarten algunes boires costaneres que, si arriben a aparèixer, deixaran un ambient més fresc.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 d'abril del 2022
Mapa de previsió pel Dilluns de Pasqua | Catalunya Méteo

Dilluns de Pasqua

Finalment, el Dilluns de Pasqua, dia 18 d’abril i de la mona, sembla que tindrem més intervals de núvols arreu almenys fins al migdia. No plourà i a la tarda tindrem més sol que núvols, però al Pirineu nuvolades més potents amb més xàfecs, sobretot a la cara nord. Temperatures semblants o una mica més baixes i normalitzades, ambient de plena primavera.

La setmana vinent la podríem començar força més moguda, ja que un nou front atlàntic podria portar-nos pluges entre dimarts i dimecres. De nou, les més destacades serien a punts del Pirineu i de l’oest, amb baixada de temperatures. Una situació encara molt incerta que haurem d’anar seguint amb atenció.