YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Petit respir de l'estiu més dur i alguns canvis el cap de setmana: Temps a Catalunya del 10 al 12 de juliol

Les TºC aniran baixant a poc a poc i els ruixats cada cop guanyaran més terreny

Imatge d'una sortida de sol a Verges, Baix Empordà
La calor de ple estiu continuarà, però anirà afluixant a poc a poc | Àngel Galán

L’ambient de ple estiu continuarà a Catalunya aquest cap de setmana, però hi haurà alguns canvis en el temps, i és que les temperatures baixaran una mica més després del pic de calor de dijous i divendres. Uns valors tan sols una mica menys pesats que aniran acompanyats de sol en conjunt, si bé es repetiran xàfecs de tarda al Pirineu i Prepirineu, així com a la Catalunya Central diumenge. Abans, però, divendres hi haurà més núvols arreu amb algunes gotellades disperses i molta calor i xafogor.

Divendres 10 de juliol

De cara al divendres, 10 de juliol, ens llevarem amb més intervals de núvols arreu que, si bé a Ponent i al sud aniran marxant, seguiran presents a la meitat nord de Catalunya, costa de Barcelona i a la Costa Brava, sense descartar algunes gotellades febles acompanyades de fang. A partir de la tarda i vespre aquests núvols aniran clarament a menys.

Mapa de previsió a Catalunya el 10 de juliol del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

A més, cauran més ruixats i tempestes ja de bon matí, però sobretot a partir del migdia, al Pirineu, Prepirineu, Ports i zones properes, com ara la Garrotxa, l’Albera o l’extrem nord de la Catalunya Centra, localment amb força i amb alguna calamarsada o pedregada. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives algunes alertes en aquest sentit:

Mapa d'alertes per tempestes fortes a Catalunya el 10 de juliol del 2020
Mapa d'alertes per tempestes fortes aquest divendres | METEOCAT

Pel que fa a les temperatures, seguirà la calor i xafogor molt pesades amb nits tropicals (pel damunt dels 20º) a molts punts, especialment a prop de la costa. Les màximes es mouran entre els 30º i 35º, una mica més baixes al litoral i Pirineu. Ambient molt calorós de ple estiu digne de meitats de juliol.

Dissabte 11 de juliol

La calor i la xafogor continuaran de cara al dissabte, 11 de juliol, tot i que afluixaran una mica en conjunt, especialment al Pirineu, mentre que a la resta encara serà poc notori el canvi d’ambient. El sol dominarà arreu, però de nou a la tarda hi haurà alguns ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu, així com nuvolades menys potents a més punts de muntanya, sobretot de l’interior del nord-est.

Mapa de previsió a Catalunya l'11 de juliol del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 12 de juliol

Pel que fa al diumenge, 12 de juliol, la baixada de les temperatures es notarà una mica més en conjunt, si bé el descens no serà tan marcat com al Pirineu. Moltes màximes entre 28º i 33º amb xafogor a la costa. Arribaran algunes bandes de núvols arreu, mentre que a la tarda es repetiran xàfecs i tempestes al Pirineu que també poden arribar a punts de la Catalunya Central o de l’oest.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de juliol del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Sense grans calorades a la vista

De cara a la propera setmana, tot sembla indicar que no tindrem grans calorades ni onades de calor, almenys a mitjà termini, és a dir, fins a l’inici de la segona quinzena de juliol. En definitiva, es mantindria un ambient bastant normal per l’època amb calor plenament estiuenca. Pel que fa a l’estat del cel, la primera meitat de la setmana podria estar marcada per xàfecs de tarda a més comarques.


Comentaris

envia el comentari