Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Barcelona

Pocs canvis el cap de setmana de la Diada, però aires de finals d’estiu a la vista

Els ruixats seguiran apareixent de forma dispersa principalment a la tarda a l’interior, prelitoral i Pirineu. La setmana vinent podrien arribar canvis més importants

Els xàfecs d’aquestes últimes hores han caigut de forma pràcticament imprevisible però localment amb molta força. Una dinàmica inestable que continuarà de cara al divendres i el cap de setmana de la Diada Nacional de Catalunya, però sempre amb ruixats dispersos. De nou, els més probables i importants cauran a punts del Pirineu, interior i prelitoral.

Divendres repetirem una situació semblant a la del dijous amb força activitat tempestuosa a partir del migdia a les zones esmentades. Dissabte els ruixats perdrien força i extensió, a l’espera d’un diumenge amb xàfecs concentrats bàsicament al terç nord i nord-est.

Per tant, tornarem a tenir molta variabilitat amb estones de sol, de cel mig ennuvolat i de ruixats. També hi haurà alguns núvols baixos costaners. Tot plegat amb temperatures que baixaran encara una mica més amb menys calor i xafogor, però ambient d’estiu normal per l’època.

S’haurà d’anar seguint dia a dia l’actualització dels mapes. Es tracta d’una situació incerta que ens fa difícil als meteoròlegs saber on i quan cauran els xàfecs exactament.

Encara queda lluny, però sembla que la setmana que ve podríem tenir canvis més importants. Un front atlàntic podria portar una regada més general amb una baixada clara dels termòmetres. Serien els primers aires clars de finals d’estiu, però encara queden dies i ho haurem d’anar confirmant.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 10 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 10 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Divendres 10 de setembre

De cara al divendres, 10 de setembre, la situació serà molt semblant a la del dijous. El matí serà força tranquil amb sol combinat amb alguns intervals de núvols i potser algun primer ruixat aïllat a l’interior. Serà a partir del migdia quan el temps es tornarà a embolicar.

De nou, s’esperen xàfecs i alguna tempesta forta principalment a punts del Pirineu, interior i prelitoral. No es descarta que n’arribi algun a la costa, però serien fenòmens molt locals. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives alertes per forts patacs d’aigua. 

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya el 10 de setembre del 2021
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest divendres | METEOCAT

Tot plegat amb temperatures semblants o lleugerament més baixes. Moltes màximes de 24º a 29º, més altes a Ponent i l’Ebre i més baixes al Pirineu. Nits encara lleugerament tropicals a la costa, tot i que la xafogor afluixarà també una mica.

Dissabte 11 de setembre

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 11 de setembre i Diada Nacional de Catalunya, ens llevarem amb molta calma. El sol dominarà, però hi haurà núvols baixos a punts del litoral i prelitoral, principalment de Tarragona. No es descarta alguna gotellada en aquests punts.

A la tarda tornaran a créixer nuvolades a punts de muntanya, però sembla que els xàfecs seran menys intensos i extensos. Se n’esperen principalment al Pirineu i Prepirineu, però de forma més local als Ports i nord de la Catalunya Central.

Mapa de previsió a Catalunya l'11 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 12 de setembre

Finalment, el diumenge 12 de setembre seguirem amb la inestabilitat i temperatures semblants. De matinada podríem tenir xàfecs a punts de l’interior i la meitat nord. A la tarda quedarien més concentrats al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i nord-est amb alguna tempesta forta.

Una situació incerta que haurem d’anar seguint amb atenció. Encara més incertesa hi ha sobre els canvis importants que poden arribar la setmana vinent. Un front portaria pluges i una baixada clara de les temperatures que podria significar el final de l’estiu.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de setembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo