Imatge d'un dia de pluja

Es va confirmant una possible i esperada tongada de pluja i neu: Temps a Catalunya de l'11 al 13 de febrer

El cap de setmana tindrem força intervals de núvols, sobretot dissabte, sense descartar algun ruixat a la costa i punts de muntanya. Poca cosa a l’espera d’una borrasca hivernal activa

El temps per fi dona símptomes de voler fer un canvi important de cara als dies vinents. De moment, aquest cap de setmana serà més canviant i insegur, amb força intervals de núvols especialment dissabte. De fet, entre el vespre de divendres i el dissabte es pot escapar algun ruixat o plugim a la costa i prelitoral, sobretot de Barcelona.   

No se’n descarta algun també de molt aïllat a la Catalunya Central, Pirineu i Prepirineu. De fet, divendres a la tarda i vespre pot caure algun ruixat localment moderat a la meitat nord de Catalunya. Però ben poca cosa en general amb un temps variable i amb refrescada clara de dia, ambient diürn una mica és hivernal.

Diumenge ens llevarem amb un panorama força tranquil, fins i tot amb temperatures que pugen més, però aniran arribant nous canvis. L’apropament d’una borrasca atlàntica activa farà que els núvols vagin a més d’oest a est al llarg del dia. No es descarta algun plugim a la costa nord-est i, a últimes hores, precipitacions al Pirineu de Lleida.

Atenció també amb el fort vent del sud que bufarà transitòriament diumenge al litoral, sobretot a la Costa Brava. Tot plegat serà el preludi de la possible tongada de precipitacions que escombrarà Catalunya el dilluns. Els mapes insisteixen en aquestes pluges que, localment, poden ser més destacades al Pirineu, i més febles a la resta.

Un canvi que haurem d’anar matisant fins a l’últim moment, ja que els mapes continuen ballant massa. Tot plegat anirà acompanyat d’una clara baixada de les temperatures i també de la cota de neu. En conjunt se situarà al voltant dels 1200 metres, però a la cara nord del Pirineu pot nevar força més avall.

Ambient més hivernal i forta ventada de mestral i tramuntana a les comarques de Tarragona, sud de Ponent i nord de l’Empordà. Dissabte tot plegat anirà a la baixa i sembla que la calma tornarà al llarg de la setmana vinent. Així que toca treure la pols als paraigües i gaudir d’un canvi de temps ben car de veure aquest any.   

Mapa de previsió a Catalunya l'11 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Divendres 11 de febrer

Pel que fa al divendres, 11 de febrer, serà un dia més mogut amb intervals de núvols arreu, sobretot a partir del migdia. Arribaran algunes precipitacions a la cara nord del Pirineu amb una cota de neu baixant dels 1600 als 1400 metres. Entre la tarda i vespre també arribaran alguns ruixats dispersos a la resta de la meitat nord.

En principi poca cosa tot plegat amb temperatures que pujaran una mica, excepte al Pirineu on baixaran localment amb ganes. Moltes màximes de 14º a 19º, més baixes a la serralada pirinenca. Una mica de mestral a l’Ebre i tramuntana localment intensa a l’Empordà.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de febrer del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 12 de febrer

Novament, el dissabte 12 de febrer serà una jornada amb força intervals de núvols i amb clara refrescada de dia. Un ambient més hivernal amb mínimes que, a molts punts, es registraran al final del dia. No es descarten alguns ruixats o plugims dispersos al litoral i prelitoral, sobretot de Barcelona, així com al Prepirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de febrer del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 13 de febrer

Finalment, el diumenge 13 de febrer serà una nova jornada amb canvis. Començarem el dia amb força calma i menys nuvolositat, però l’apropament de la borrasca es notarà. Amb el pas de les hores, els intervals de núvols aniran en augment d’oest a est.

No es descarta algun plugim local a la costa nord-est i xàfecs a últimes hores al Pirineu de Lleida. Atenció amb el fort vent del sud a punts litorals, sobretot Costa Brava, amb temperatures que pugen transitòriament. Tot plegat serà el preludi dels canvis importants que hem explicat de cara a dilluns i que haurem d’anar perfilant.