URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Canvi radical a l’espera d’una gota freda: Temps a Catalunya el cap de setmana del 13 al 15 de març del 2020

Les temperatures baixaran acusadament a partir de divendres a l’interior amb valors més normalitzats. Dilluns arribarien pluges, neu i més fred

Imatge d'un dia de pluja al Pirineu
Els plugims o ruixats febles poden aparèixer a diversos punts divendres | Arxiu

El temps de plena primavera o, inclús, d’estiuet que estem tenint aquests dies té les hores comptades, ja que divendres baixaran acusadament els termòmetres a l’interior, mentre que a la costa no es notarà tant aquest canvi. Els núvols seran més abundants i poden escapar-se xàfecs o plugims dispersos a qualsevol punt. El cap de setmana serà d’ambient més normal per l’època i dilluns arribaria una gota freda amb precipitacions i més fred. 

Divendres 13 de març

Patacada de les temperatures

La gran notícia d’aquest divendres, 13 de març, serà la baixada brusca de les temperatures a gran part de l’interior de Catalunya, essent un descens més modest a prop de la costa, on aquests dies els termòmetres han quedat més frenats. Les màximes es quedaran en general entre 16º i 21º, tenint en compte que dijous s’han registrat entre 25º i 27º en les zones més càlides de l’interior, localment 28º. Per tant, el canvi serà molt acusat en aquestes àrees.

En canvi, a la costa es mantindran els valors molt similars a dies anteriors, al voltant dels 20º. Les mínimes, també baixaran una mica en conjunt, tot i que el descens serà més marcat al Pirineu i els valors més baixos es poden registrar al final del dia. De 7º a 12º en general, més baixos al Pirineu. 

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Més núvols i alguns ruixats

Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols seran més abundants arreu en un divendres mig ennuvolat a totes les comarques. No obstant, s’espera poca precipitació, ja que tan sols s’escaparan alguns ruixats febles i plugims a qualsevol punt, tot i que no es veurà ploure, ni molt menys, a tot arreu. On més probable és que caiguin xàfecs serà al Pirineu, amb alguna tempesta de tarda, i a Ponent.

Dissabte 14 de març

De cara al dissabte, 14 de març, les temperatures seran semblants, potser una mica més baixes en alguns punts, si bé farà més fred de nit. El sol dominarà a la majoria de comarques, però els intervals de núvols baixos es mantindran en trams de la costa i al nord-est de Catalunya, en principi sense precipitació.

També hi haurà algunes boires costaneres, com ja ha passat aquests dies, i de matinals a l’interior.  El vent de mestral i tramuntana bufarà moderat als dos extrems de Catalunya, anant a la baixa a la tarda.

Mapa de previsió a Catalunya el 14 de març del 2020
Mapa de previsió per dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 15 de març

Pel que fa al diumenge, 15 de març, els núvols aniran a més, sobretot a partir de la tarda, mentre que al tard arribaran les primeres precipitacions pel Pirineu i Ponent que, amb el pas de les hores, aniran arribant a la resta. No obstant, gran part de la jornada i, per tant, de tot el cap de setmana, serà molt aprofitable, tot i que amb ambient més normalitzat per l’època, amb fresca de dia i fred de nit. Continuaran algunes boires costaneres.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 de març del 2020
Mapa de previsió per diumenge | Catalunya Méteo

Possible gota freda dilluns

Totes les mirades estan posades al dilluns, 16 de març, quan una borrasca atlàntica activa toparà amb el Mediterrani i s’aprofundirà, donant lloc a una possible gota freda amb llevantada que haurem de veure com ens acaba afectant. Per ara, sembla que seria un dia de pluges extenses i febles en conjunt, però plouria amb més ganes a prop dels Ports, Pirineu i Ponent. Les temperatures baixarien clarament amb ambient d’hivern i la cota de neu podria desplomar-se fins als 1.000 metres.

No obstant, es tracta d’una borrasca que, si pateix un petit moviment, pot portar-nos més o menys aigua. De moment, sembla que el plat fort se l’endurien de l’Ebre cap al sud, però la situació s’haurà d’anar seguint amb atenció perquè encara queden dies. 

Mapa de la pluja total prevista a la península Ibèrica el 16 de març del 2020
Mapa de la pluja prevista a la península Ibèrica, incloent Catalunya, entre dilluns i dimarts | GFS

El temps a Barcelona

Divendres amb més núvols i baixada lleu de les TºC, sense descartar algun plugim. Cap de setmana força tranquil i més fresc a l’espera de possibles pluges i repunt de l’hivern dilluns vinent. 

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, divendres també hi haurà més núvols, algun possible ruixat aïllat i temperatures força semblants. Cap de setmana força plàcid i fresc a l’espera de pluges i més fred.

El temps a Girona

A la ciutat de Girona s’hi espera un divendres més ennuvolat i amb baixada clara de temperatures. Cap de setmana de sol i núvols i fresca a l’espera de pluges i més fred la setmana que ve. 

El temps a Lleida

Patacada important de les temperatures a la ciutat de Lleida aquest divendres, amb més núvols i algun ruixat. Cap de setmana a l’espera de canvis importants de cara a diumenge que aniran a més dilluns.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, divendres baixen les temperatures amb més núvols i algun plugim, a l’espera d’un cap de setmana tranquil i més fresc. Dilluns arriben pluges i més fred.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també baixen les TºC i arriben més núvols i algun plugim divendres. Cap de setmana més fresc i d’espera, ja que dilluns arribarien pluges i un repunt clar de l’hivern.


Comentaris

envia el comentari