Alguns canvis el cap de setmana, però males notícies sobre la xafogor: Temps a Catalunya del 14 al 16 d'agost

Els núvols faran la guitza en algunes platges i els xàfecs no desapareixen. Les TºC baixen una mica diumenge

Imatge d'unes nuvolades a l'Empordà
Les nuvolades de tarda i els núvols baixos costaners continuaran aquest cap de setmana | Àngel Galán

El temps d’aquest cap de setmana serà força tranquil en general després de les últimes tempestes que han deixat un extraordinari aiguat dijous a l'àrea de Montserrat, on s'han acumulat quasi 100 l/m² amb alguns problemes i un incendi forestal per llamp. Tot i la millora de la situació, hi haurà alguns matisos destacats. En concret, divendres al matí hi haurà força núvols baixos a prop de la costa, especialment a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre on no es descarta alguna gotellada molt puntual. De fet, els núvols baixos no desapareixeran del litoral aquest cap de setmana, potser anant a més diumenge.

Els ruixats de tarda seguiran apareixent al Pirineu, Prepirineu, nord-est i Ports, sense descartar alguna tempesta localment forta, mentre que diumenge podrien aparèixer plugims molt locals en trams de la costa. Uns petits canvis acompanyats de  temperatures que baixaran una mica divendres, pugen dissabte i tornen a baixar diumenge, amb calor moderada en conjunt però xafogor que segueix a la costa amb ambient pesat, potser una mica més suportable que dies enrere. En definitiva, ingredients típics de mitjans d'agost 

Divendres 14 d’agost

Pel que fa al divendres, 14 d’agost, els intervals de núvols baixos seran més abundants a prop de la costa al matí, especialment a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, on no es descarta algun plugim o gotellada de forma molt puntual. A partir del migdia, el sol serà el dominador, però creixeran noves nuvolades a punts de muntanya, deixant ruixats de tarda al Pirineu, Prepirineu, punts del nord-est i al voltant dels Ports, amb alguna tempesta localment forta. Les nuvolades arribaran a més comarques a mitja tarda, però sense pluja.

Mapa de previsió a Catalunya el 14 d'agost del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants en conjunt, però les màximes baixaran com més a Ponent i al sud del territori. La calor serà moderada arreu, amb entre 27º i 33º la majoria de màximes. A la costa seguirà fent xafogor amb nits tropicals de mal dormir, especialment a les grans zones urbanes, però l’ambient serà cada cop més suportable.

Dissabte 15 d’agost

De cara al dissabte, 15 d’agost, els núvols baixos seguiran apareixent a les Terres de l’Ebre i punts de la Costa Daurada, sense descartar-los en més trams del litoral, sobretot al matí, amb més sol a la resta. A la tarda, les nuvolades seran encara més escasses amb tan sols alguns ruixats al Pirineu de Lleida i, de forma més local, als Ports. Sol a la resta, i temperatures semblants o lleugerament més altes amb calord’estiu normal per l’època.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 d'agost del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 16 d’agost

Finalment, el diumenge, 16 d’agost, pot ser que hi hagi més núvols baixos a la costa, inclús amb alguna gotellada o plugims aïllats, tot i que tot plegat seria poca cosa. Les nuvolades de tarda també aniran a més a tot el nord-est i zones properes del Pirineu, Prepirineu i extrem nord de la Catalunya Central, amb alguna tempesta intensa. Més calma i sol a la resta amb temperatures que tiren cap avall.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 d'agost del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

La propera setmana començarà molt semblant, inclús amb una mica menys de calor i tot. Temperatures frenades a l’espera que, a partir de dijous, puguin remuntar transitòriament, tot i que res fa pensar en grans calorades ni en situacions llargues de calor intensa. Tampoc es veuen pluges per enlloc.


Comentaris

envia el comentari