Imatge d'un cel ennuvolat al Moianès

Nous canvis a l’espera d’un nou i marcat estiuet el cap de setmana: Temps a Catalunya del 14 al 16 de maig

Divendres mogut amb alguns ruixats i ventades. Tot i que s’assoliran els 30ºC en alguns punts entre dissabte i diumenge, el cel estarà poc lluït

El temps tan canviant i mogut que estem tenint aquestes últimes jornades tindrà continuïtat entre la nit de dijous i el divendres amb ruixats que, sobretot fins al matí, poden arribar de forma passatgera a qualsevol punt, en principi poc destacats. Quedarà una jornada amb intervals de núvols al nord-est i punts del nord, amb nous xàfecs entre el migdia i la tarda, però sol radiant al sud i Ponent amb vent de mestral a estones intens, anant a menys a la tarda. Temperatures semblants i més altes al sud.

Atenció de cara al cap de setmana, ja que, si bé els intervals de núvols seran freqüents i, inclús, força compactes dissabte al nord, les temperatures es dispararan  i pujaran clarament, deixant-nos un nou cap de setmana amb regust d’estiu. El dia més càlid serà diumenge, quan se superaran els 25º a molts punts i, inclús, els 30º a Ponent i a l’interior de l’Ebre. Poden caure alguns ruixats al voltant del Pirineu i Prepirineu.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Divendres 14 de maig

De cara al divendres, 14 de maig, encara patirem els efectes del pas del front atlàntic. De fet, entre la nit de dijous i la matinada i matí de divendres els ruixats poden arribar a qualsevol punt  d’oest a est, també fins a la costa. No obstant, en conjunt seran precipitacions disperses i passatgeres que circularan a gran velocitat i deixaran poques quantitats.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 14 de maig del 2021
Mapa de previsió per divendres al matí | Catalunya Méteo

Els intervals de núvols es mantindran al nord-est, on al matí ja pot caure algun ruixat més destacat, a l’espera que entre el migdia i primeres hores de la tarda en caiguin de nous, localment intensos i amb tempesta, sobretot a prop del Montseny. També en poden caure alguns al Pirineu i Prepirineu, sobretot a la cara nord, on la cota de neu pot baixar puntualment dels 1.500 metres. En canvi, molt més sol com més al sud i Ponent, però amb vent de mestral que bufarà amb ganes fins a la tarda, així com la tramuntana a l’Empordà.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 14 de maig del 2021
Mapa de previsió pel divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Les temperatures es mantindran semblants, amb una matinada poc freda i ambient suau o càlid al centre del dia. De fet, les màximes poden pujar puntualment al sud de Catalunya, mentre que poden baixar molt lleugerament al nord. Molts valors entre els 19º i 24º, puntualment més altes a l’Ebre i Ponent.

Dissabte 15 de maig

El temps del dissabte, 15 de maig, serà poc lluït, ja que hi haurà molts intervals de núvols per tot el territori que seran especialment abundants a la meitat nord, puntualment amb el cel molt carregat. Tot i això, de pluja pràcticament no se n’espera, tan sols algun ruixat aïllat al Pirineu, sobretot a la cara nord. Hi haurà alguns núvols baixos matinals a la costa, sobretot a la Daurada.

Però la notícia seran les temperatures, ja que pujaran clarament amb un ambient força càlid al migdia. Moltes màximes es mouran entre els 21º i 26º, però més altes a Ponent i interior de l’Ebre. Amb tot plegat, entre el migdia i la tarda bufarà el vent d’entre ponent i garbí reescalfat.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 de maig del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 16 de maig

Pel que fa al diumenge, 16 de maig, les temperatures pujaran encara més i tocaran sostre, amb un ambient pre-estiuenc i molt càlid al centre de la jornada a l’interior. Moltes màximes es mouran entre els 22º i 28º, però atenció perquè a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre es poden assolir o superar els 30º. Les més baixes tindran lloc a la costa i al Pirineu, on els termòmetres quedaran més frenats.

Tornarem a tenir un dia amb cel canviant a causa dels intervals de núvols i el vent de ponent i garbí del migdia i tarda, però sembla que amb més clarianes que no pas dissabte. La novetat serà que els ruixats seran més extensos al Pirineu i Prepirineu a la tarda, localment amb tempesta, mentre que no se’n descarten de dispersos al nord-est i al voltant de zones prelitorals.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de maig del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Tot plegat a l’espera que la setmana vinent pugui començar amb xàfecs a més comarques i temperatures que tornaran a patir una clara davallada. Per tant, continuarem amb la dinàmica primaveral i sense que la calor estiuenca s’instal·li encara del tot. La previsió és encara més incerta si mirem més enllà, però no es veuen grans calorades ni temps 100% tranquil a la vista.