Imatge d'una sortida de sol a Verges, Baix Empordà

Torna el temps de ple estiu el cap de setmana, i la calorada pot durar molt

Les TºC faran un gran salt endavant i deixarem enrere els valors atípics dels últims dies. La canícula arriba per la porta gran amb un risc d’incendis que empitjora

El temps de les últimes hores amb fresca o fred de nit i calor a ratlla als migdies té les hores comptades. I és que aquest cap de setmana torna la calor de ple estiu amb un ambient radiant arreu. Les temperatures faran un gran salt endavant i notarem que hem entrat de ple a la canícula.

La majoria de màximes es mouran entre els 30º i 35º dissabte i diumenge. No obstant, localment es poden assolir 36º o 37º a punts de l’interior i prelitoral, sobretot on bufi vent reescalfat.  Tot plegat amb sol i sense xàfecs de tarda.  

A diferència de les calorades puntuals de dies enrere, aquest cop sembla que la calor persistirà força dies. Segons indiquen els mapes, les temperatures seguiran elevades i plenament estiuenques la setmana vinent. D’aquesta manera, entrem en el període més càlid de l’estiu i amb un empitjorament del risc d’incendis. 

Divendres 16 de juliol

El temps serà molt més estiuenc de cara al divendres, 16 de juliol. Notarem una pujada clara de les temperatures al migdia amb calor més intensa. Moltes màximes es mouran entre els 29º i 34º a la depressió Central, Conca de Tremps, Ponent i interior de les Terres de l’Ebre.

No obstant, a la resta encara se situaran entre els 26º i 31º amb una xafogor que s’accentuarà més a la costa. De nit seguirem dormint força bé amb fresca en conjunt, inclús fred al Pirineu i punts de l’interior.

Tot plegat amb un sol radiant i poques excepcions. Tan sols al matí alguns núvols baixos a la costa i a la tarda nuvolades al nord-est, sense descartar alguna gotellada local. La tramuntana bufarà encara al nord de l’Alt Empordà.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 17 de juliol

Pel que fa al primer dia del cap de setmana, el dissabte 17 de juliol, tindrem un temps de ple estiu. Les temperatures encara pujaran més i farà calor intensa arreu al migdia. Màximes de 29º a 34º a gran part de Catalunya, inclús més altes a Ponent.

També aniran a més les nits tropicals a prop de la costa, però sense extrems. El sol serà el gran protagonista arreu i últim dia de tramuntana al nord de l’Empordà. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos a primeres i últimes hores a la costa i nuvolades de tarda inofensives a les muntanyes del nord.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de juliol del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 18 de juliol

Finalment, el diumenge, 18 de juliol, la calor serà encara més intensa. L’ascens pot ser localment destacat a punts del prelitoral pel vent lleuger però reescalfat. La majoria de màximes es mouran entre els 30º i 35º, inclús més altes en alguns punts del prelitoral i l’interior.

A la costa la xafogor serà també marcada i les nits cada cop més de mal dormir. El sol dominarà arreu amb el permís d’alguns núvols baixos matinals en trams de la costa. Possibles nuvolades de tarda inofensives en muntanyes del nord, però dia radiant de ple estiu.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de juliol del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Aquesta calor intensa es mantindrà de cara a la propera setmana, amb petites baixades i pujades. Per tant, estem parlant d’un ambient de plena canícula que, ara sí, ens acompanyarà molts dies. Tampoc es veuen pluges a la vista, així que precaució amb l’elevat risc d’incendis.