Nova llevantada amb aigua a dojo a partir del cap de setmana: Temps a Catalunya del 17 al 19 d’abril del 2020

Dissabte el temps anirà empitjorant i entre diumenge i dimecres plourà cada dia amb quantitats finals que poden superar els 100 l/m² en alguns llocs

Imatge d'una dona passejant sota la pluja
La pluja serà abundant i extensa a partir del diumenge | EFE

El temps es torna a complicar de valent aquests propers dies a Catalunya. L’anticicló continua instal·lat al nord d’Europa i això permet que totes les borrasques circulin per les nostres latituds, fent que el cel estigui molt canviant i amb algunes pluges. A partir d’aquest cap de setmana, la situació empitjorarà clarament, a l’espera d’un nou temporal de llevant que pot durar fins a quatre dies. 

Seria entre diumenge i dimecres de la setmana vinent quan caurien precipitacions extenses i abundants, acumulant-se més de 100 l/m² en tot l’episodi en alguns punts de Catalunya. Tret d’alguna tempesta localment intensa, en conjunt les pluges seran d’anar fent i regaran tot el territori, amb alguns moments de treva. Les temperatures baixaran clarament amb ambient fresc o fred.

En definitiva, un temps que convidarà encara més a quedar-se a casa, ja que ens trobem encara en ple confinament per la pandèmia del coronavirus. Poc podrem aprofitar els balcons, terrasses i jardins de casa nostra aquests propers dies per culpa de la pluja.

Pluges per força dies

Els models meteorològics insisteixen fa dies en el fet que a partir del diumenge, 19 d’abril, ens arriba una llevantada que pot durar prop de quatre dies. Ja des de bon matí, arrencaran pluges de mar cap a terra, provinents sobretot dels vents impulsats des del sud del Mediterrani. De fet, arribarà pols africana en suspensió i això farà que la pluja vagi acompanyada de fang. 

Mapa de previsió a Catalunya el 19 d'abril del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge sembla que serà un dia passat per aigua en general, amb les precipitacions més abundants a la costa, prelitoral, Prepirineu i cara sud del Pirineu. Aquesta situació d’aigua extensa i abundant s’allargaria també tot el dilluns, mentre que dimarts i part del dimecres seguiria l’aigua però potser de forma més intermitent. En total, quatre dies de llevantada que pot deixar quantitats molt abundants.

En concret, la majoria de precipitacions seran entre febles i moderades, sense descartar algun xàfec més intens i acompanyat de tempesta. En diversos punts es poden superar els 100 l/m² en tot l’episodi, inclús fregant els 200, mentre que gran part del territori superarà els 80 l/m² un cop passi el temporal. El temps milloraria a partir de dimecres a la tarda i sobretot dijous amb la sortida del sol, tot i que no acabarà de fer net. 

Mapa de la pluja total prevista a Catalunya entre el 19 i 22 d'abril
Mapa de la pluja total prevista entre el diumenge i dimecres de la setmana vinent | GFS

Vent, mala mar i TºC avall

Tot plegat anirà acompanyat de vent de llevant que bufarà moderat, localment amb alguna ràfega forta, especialment a la costa i a les cotes elevades de tot Catalunya. Amb tot, el temporal de mar també es reforçarà a tot el litoral català, amb onades que poden ser localment importants. Una situació típica de la primavera

Pel que fa a les temperatures, aniran baixant al llarg dels dies i l’ambient serà clarament més fresc o, puntualment, fred en àrees interiors i de muntanya. Una sensació que es veurà accentuada per la falta de sol, el cel ben ennuvolat i el vent de llevant. La majoria de màximes se situaran entre els 13º i 18º, localment més baixes al Pirineu. Les mínimes experimentaran pocs canvis.

Dissabte més mogut

A l’espera d’aquest temporal, dissabte, 18 d’abril, el temps ja començarà a complicar-se amb més núvols i l’arribada dels primers ruixats, en conjunt febles i dispersos, que aniran a més a partir de la tarda i vespre. Sembla que el matí encara aguantaria força. No es descarta alguna tempesta a les comarques de Lleida, sobretot al voltant del Pirineu, on caurien precipitacions més abundants. Les temperatures poden pujar una mica més amb ambient càlid i xafogós al migdia. 

Mapa de previsió a Catalunya el 18 d'abril del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Divendres sense grans canvis

Abans dels canvis importants en el temps, però, divendres, 17 d’abril, encara es mantindrà una situació molt similar amb sol combinat amb bandes de núvols que, en alguns moments, poden deixar el cel mig ennuvolat. No s’esperen precipitacions amb temperatures que pugen més, ambient càlid al centre de la jornada. La majoria de màximes se situaran entre els 19º i 24º. 

Mapa de previsió a Catalunya el 17 d'abril del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

El temps a Barcelona

El temps a Barcelona vindrà marcat per l’arribada del temporal de llevant a partir del diumenge, amb aigua que s’allargarà força dies. Temps tranquil fins llavors, tot i que dissabte anirà empitjorant.

El temps a Tarragona

La pluja també serà la protagonista dels propers dies a la ciutat de Tarragona, amb l’arribada d’una llevantada que durarà des del diumenge fins a gairebé dimecres. Dissabte ja arribaran els primers canvis.

El temps a Lleida

Situació molt moguda també la que s’espera a la ciutat de Lleida aquests propers dies. Dissabte ja arribaran alguns ruixats, però serà sobretot a partir de diumenge quan arribaran pluges durant força dies.  

El temps a Girona

La pluja també serà molt present els propers dies a la ciutat de Girona. Dissabte arribaran els primers canvis, però serà a partir del diumenge i els següents dies quan les precipitacions s’estendran.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, dissabte ja arribaran canvis, però serà a partir del diumenge i segurament fins dimecres quan el temporal de pluges farà una bona i abundant regada.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps ben mogut els següents dies. A partir del diumenge i durant uns quatre dies, les pluges regaran amb ganes i deixaran quantitats abundants.  


Comentaris

envia el comentari