Imatge d'un mar de boira a Siurana

Possibles canvis a les portes de Nadal, però cap de setmana de calma hivernal: Temps a Catalunya del 17 al 19

Seguirem amb boires persistents, molta humitat, sol i núvols baixos a la costa. Les TºC encara poden baixar més amb ambient d’hivern. La setmana vinent l’anticicló començarà a moure’s

El temps seguirà ben tranquil de cara a aquest cap de setmana a causa del ferm anticicló que ens afecta des de fa dies. Això mantindrà les boires a molts punts que continuaran sent persistents a Ponent i vall de l’Ebre amb ambient gèlid i de cru hivern. Molt de compte si anem a passar el cap de setmana en aquestes zones, màxima precaució a la carretera.

En canvi, el sol i l’elevadíssima humitat es mantindran a gran part de Catalunya amb calma absoluta. No obstant, els núvols baixos costaners aniran a més, especialment a primeres i últimes hores. On més es notaran serà a la costa de la meitat sud i a l’Ebre, on no es descarta alguna gotellada puntual.

Tot plegat amb temperatures una mica més baixes i un ambient hivernal normal per l’època. Seguirem amb contrast tèrmic entre el dia i la nit allà on no hi hagi boires ni núvols i una marcada inversió tèrmica. Fred de cru hivern tot el dia a les zones amb boira persistent.

Un cap de setmana per aprofitar a l’espera que la setmana vinent puguin arribar alguns canvis a les portes de Nadal. L’anticicló començarà a desplaçar-se i ens arribaria més fred i alguns fronts de retruc, però sembla que, per ara, sense grans estralls. A diferència del que indicaven els mapes dies enrere, no sembla que ens hagi d’arribar cap fredorada important per Nadal.

Mapa de previsió a Catalunya el 17 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Divendres 17 de desembre

Pel que fa al divendres, 17 de desembre, els núvols baixos costaners aniran a més a la meitat sud. Fins i tot no es descarten gotellades o plugims locals, especialment a les Terres de l’Ebre. A més, hi haurà molta humitat arreu amb moltes boires matinals que tornaran a ser persistents a Ponent i vall de l’Ebre.

El sol dominarà especialment a la meitat nord del territori amb una calma que no dona treva. Les temperatures es mantindran semblants o baixaran una mica amb ambient normal per l’època i més aviat hivernal. Contrast tèrmic entre el dia i la nit i inversió tèrmica molt marcada.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de desembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 18 de desembre

El temps continuarà en bucle de cara al dissabte, 18 de desembre, amb un anticicló que continua ferm. Es repetiran les boires persistents a Ponent i zones properes, així com núvols baixos en trams costaners, especialment al sud sense descartar algun plugim. Sol a la resta i temperatures sense grans canvis amb ambient fred en conjunt.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de desembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 19 de desembre

Tampoc hi haurà grans canvis de cara al diumenge, 19 de desembre. Mantindrem l’anticicló amb els mateixos ingredients: sol, boires i núvols baixos costaners. Temperatures semblants amb contrast tèrmic, inversió tèrmica, molta humitat i calma absoluta.

En definitiva, un cap de setmana per aprofitar, tot i que a les zones amb boira hi haurà poca visibilitat amb fred molt intens. No obstant, l’anticicló començarà a moure’s més i, de cara als dies vinents, obrirà la porta a alguns canvis. És probable que ens arribi més fred i que alguns fronts facin arribar de retruc alguns xàfecs a les portes de Nadal.

No obstant, sembla que aquests canvis serien de moment poc importants i sense grans fredorades a la vista. Haurem de veure si abans que acabi l’any tenim una entrada de fred més intens, escenari que els mapes han rebaixat força les últimes hores.