Agafem aire, torna l'estiu més pesat aquest cap de setmana: Temps a Catalunya del 17 al 19 de juliol del 2020

Les TºC pujaran dia rere dia i deixarem enrere el temps atípic dels últims dies

Imatge d'una espectacular sortida de sol al Delta de l'Ebre
La calor i el temps de ple estiu s'accentuaran aquest cap de setmana a Catalunya | Pili Rius

El temps de les últimes hores ha estat poc propi de la canícula a mitjans de juliol, amb més aviat fresca per l’època i ruixats sobtats en algunes comarques. Tot i que divendres encara no acabarà de fer net, portem bones notícies pel cap de setmana, ja que el sol s’imposarà clarament arreu i la calor anirà a més amb ambient molt més pesat que el de les últimes jornades. En definitiva, recuperarem de ple l’estiu per gaudir de platges i excursions a la muntanya, situació que continuarà els dies següents.

Divendres 17 de juliol

De cara al divendres, 17 de juliol, de matinada i al matí es poden repetir alguns xàfecs locals a punts de la costa, sobretot a la de Barcelona, tot i que en principi no han de ser tan forts com els aiguats de la matinada del dijous al Barcelonès, Baix Llobregat i Garraf. No obstant, no es descarta que caigui encara algun patac d’aigua, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activades algunes alertes per algun aiguat:

Mapa d'alertes per aiguats a Catalunya el 17 de juliol del 2020
Mapa d'alertes per alguns aiguats aquest divendres | METEOCAT

La resta de la jornada s’espera que quedin intervals de núvols entre les comarques de Barcelona i Girona amb possibilitat d’algun xàfec a la tarda, principalment al voltant del Montseny i zones properes, així com al Pirineu gironí. Més sol a la resta amb vent de tramuntana a l’Empordà que localment pot bufar amb força. Al matí hi haurà mestral reescalfat al sud.

Mapa de previsió a Catalunya el 17 de juliol del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Tot plegat amb unes temperatures que encara es mantindran ‘fresques’ per l’època entre Barcelona i Girona amb la majoria de màximes entre 25º i 30º. No obstant, a Tarragona, Ponent, Altiplà Central i Terres de l’Ebre el sol i la calor ja seran més contundents i es registraran entre 28º i 33º. Calor molt continguda en conjunt i nits de bon dormir.

Dissabte 18 de juliol

El temps serà radiant de cara al dissabte, 18 de juliol, i deixarem enrere els núvols, ruixats i fresca dels últims dies. El sol lluirà arreu sense excepcions i la calor serà més intensa, amb la majoria de màximes entre 27º i 32º, més altes a Ponent i vall de l’Ebre, on es fregaran els 35º.

Tan sols hi haurà alguns núvols baixos matinals a la costa i nuvolades de tarda totalment inofensives sense pluja a punts de muntanya del nord-est de Catalunya. Tramuntana al matí a l’Empordà que acabarà desapareixent i garbí a la tarda a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de juliol del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 19 de juliol

La calor serà la gran protagonista del diumenge, 19 de juliol, amb moltes màximes entre 30º i 35º, quedant una mica més baixes a la costa, on la xafogor serà cada vegada més pesada. El sol dominarà, però a la tarda les nuvolades del nord-est seran una mica més contundents i poden caure alguns ruixats al Pirineu gironí principalment, tot i que tot plegat serà poca cosa. A última hora arribarien més núvols a les Terres de l’Ebre. Garbí marcat a la tarda a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de juliol del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Calor de ple estiu

De cara a la següent setmana no s’esperen grans canvis amb calor i xafogor que ja seran de ple estiu durant força dies i pocs ruixats de tarda. De fet, a mitjà termini no es veuen pluges generals, però tampoc grans calorades ni onades de calor.


Comentaris

envia el comentari