Imatge d'un dia plujós al Delta de l'Ebre

Més núvols i vent que pluges també el cap de setmana, i no es veu el final

El temps seguirà mogut amb nous xàfecs que, de nou, tornaran a ser irregulars. Ambient cada cop més hivernal i no s’acaba de perfilar un temporal de necessàries pluges generals

El temps s’ha transformat totalment aquesta última setmana i el cel gris ha dominat dia rere dia. Una situació llarga ben estranya a casa nostra i més pròpia del Regne Unit que es mantindrà durant el cap de setmana i més enllà. La borrasca Celia seguirà impulsant vents humits de mar cap a terra, però no suficientment potents per a causar un temporal de pluges generals.

Sí que tindrem més opcions de pluja durant els dies vinents, sobretot a les comarques de Girona i a l’Ebre. En aquest sentit, divendres podran caure xàfecs al nord-est i terç sud, sense descartar plugims o ruixats passatgers a la resta. Dissabte arribaran algunes precipitacions per la Costa Brava que afectaran més punts del nord-est, sobretot al matí.

De nou, a l’Ebre podria ploure i a la resta no es descarten plugims o algun ruixat local, però poca cosa. Tot plegat amb força núvols arreu, vent d’entre gregal i llevant i baixada de temperatures amb neu 1400-1600 metres. Una situació que es repetirà pràcticament de cara al diumenge, amb dubtes sobre si el risc de pluja s’estendrà a més comarques.   

De cara a la setmana vinent, seguirem amb l’anticicló lluny i inestabilitat a casa nostra. Això es traduirà amb més jornades consecutives amb núvols i sense sol, cosa que feia anys que no teníem durant tants dies seguits. Hi ha molts dubtes sobre si la borrasca ens impulsarà finalment una llevantada amb pluja abundant i general.

Els mapes de previsió no paren de canviar i hi ha molta incertesa en aquest sentit. Per ara, l’opció més probable és que seguim amb xàfecs més aviat dispersos, molts núvols, vent i ambient d’hivern per l’època. No obstant, haurem de seguir amb atenció els moviments finals de la borrasca per acabar de perfilar aquests detalls.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Divendres 18 de març

Pel que fa al divendres, 18 de març, tornarà a ser una jornada amb força núvols i ventosa a la costa i prelitoral, sobretot. De nou, cauran xàfecs irregulars a l’Ebre, punts de l’oest i també a zones del nord-est. A la resta poca cosa, sense descartar algun plugim o ruixat local i passatger, cota de neu de 1800-2000 metres.

Una situació ben poc definida que tornarà a estar marcada pel vent de gregal, sobretot a la costa i prelitoral, més de llevant a l’Ebre. Les temperatures baixaran en general amb nits ben poc fredes i migdies massa frescos per l’època. Segueix el fort temporal de mar.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de març del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 19 de març

De cara al dissabte, 19 de març, repetirem un patró de temps molt semblant amb més núvols que pluja. No obstant, arribaran més xàfecs pel nord-est, sobretot de matinada i matí, i es repetiran precipitacions al sud. A la resta poca cosa amb alguns plugims o ruixats locals, ventades a prop de mar, més fred i neu baixant a 1400-1600 metres.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de març del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 20 de març

Finalment, el diumenge 20 de març repetirem alguns xàfecs al nord-est sobretot, així com alguns al sud i Ponent. Més núvols que aigua en conjunt amb vent d’entre gregal i llevant a la costa, temporal de mar i ambient britànic. Baixen una mica més les temperatures amb cada cop una sensació més hivernal a les portes de la primavera.