Ja arriba el canvi de temps just a les portes del cap de setmana: Temps a Catalunya del 18 al 20 de setembre

Una tongada de xàfecs afectarà gran part del territori i les TºC començaran a baixar, però la situació no s'allargarà. La setmana que ve arriba oficialment la tardor

Imatge d'un dia de pluja a Catalunya
Els ruixats poden arribar a qualsevol punt de Catalunya en l'inici del cap de setmana | Arxiu

El temps estarà clarament més mogut de cara a aquest cap de setmana, l’últim de l’estiu, amb una mica de tot. Ha costat molt definir la previsió pels propers dies a causa de la incertesa del moviment de la borrasca atlàntica, però sembla que, a poc a poc, tots els mapes es van posant d’acord quan queden poques hores pel cap de setmana, que començarà amb una tongada de xàfecs a la majoria de comarques.

Divendres serà un dia molt tapat i, ja de bon matí, poden caure ruixats entre les comarques de Tarragona i Lleida. Al llarg del dia, aquests xàfecs poden arribar a qualsevol punt, arribant inclús a l’àrea de Barcelona i, al tard, a Girona. A la nit i matinada no es descarta algun patac d’aigua fort, mentre que aquestes precipitacions poden caure fins dissabte al matí.

A partir de llavors, però, el front passarà ràpidament i s’obririen grans clarianes i només caurien ruixats al Pirineu, situació que es mantindria diumenge. Les temperatures baixaran, amb ganes a l’interior, però la xafogor es mantindrà marcada encara un parell de dies a la costa. L’ambient de principis de tardor es consolidarà la setmana vinent, coincidint amb l’arribada de la nova estació.

Divendres 18 de setembre

El temps es comença a complicar aquest divendres, 18 de setembre, amb l’apropament de la borrasca Atlàntica a casa nostra. El cel estarà força ennuvolat i ja al matí cauran ruixats entre les comarques de Tarragona i de Lleida que, amb el pas de les hores, poden arribar a més punts. Serà sobretot a la tarda quan els xàfecs també apareixeran a Barcelona i, més al tard, a Girona. En conjunt seran febles o moderats, però localment alguna tempesta pot ser forta, especialment a l'oest. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes en aquest sentit:

Mapa d'alertes per fortes pluges a Catalunya el 18 de setembre del 2020
Mapa d'alertes per fortes pluges aquest divendres | Meteocat

Pel que fa a les temperatures, ja baixaran en conjunt, però el descens serà especialment marcat com més a Ponent, on es passarà dels gairebé 35º dels últims dies a quedar per sota dels 30º. La majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º amb xafogor que seguirà molt pesada a la costa.   

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de setembre del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 19 de setembre

Al llarg de la matinada i primeres hores del matí del dissabte, 19 de setembre, cauran ruixats a qualsevol punt, sense descartar alguna tempesta forta de forma local, però el temps millorarà ràpidament i, durant pràcticament tota la jornada, el cel estarà variable amb més sol com més al sud i sense pràcticament ruixats.

Només s’esperen tamborinades al nord de Catalunya, sobretot al Pirineu. Les temperatures es mantenen semblants o pujaran molt lleugerament, amb xafogor a la costa. Màximes d’entre 25º i 30º.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de setembre del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 20 de setembre

Finalment, de cara al diumenge, 20 de setembre, sembla que tindrem un dia força plàcid, amb encara alguns intervals de núvols, però el sol guanyarà protagonisme i tan sols s’esperen xàfecs a la tarda al Pirineu. Les temperatures es mantenen semblants o baixen una mica, amb una xafogor que també va a la baixa a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de setembre del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Ja s’ensuma la tardor

La setmana vinent començarà més moguda, amb la possible arribada de noves precipitacions que, aquesta vegada sí, farien baixar més clarament les temperatures al llarg dels dies amb un ambient més de principis de tardor, coincidint amb l’arribada de la nova estació el dimarts. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció, tant el cap de setmana com en dies posteriors, perquè encara hi poden haver canvis.


Comentaris

envia el comentari