Inici de primavera amb possible gota freda i pluges: Temps a Catalunya el cap de setmana del 20 al 22 de març

Els intervals de núvols aniran a més els propers dies amb TºC una mica més baixes. Diumenge podria ser un dia passat per aigua

Imatge d'un dia plujós a la Costa Brava
La pluja pot aparèixer a molts punts diumenge | Arxiu

Eltemps sembla que es vol complicar de cara als propers dies a Catalunya coincidint amb l’arribada de la primavera el divendres, 20 de març. Malgrat que continuarem tots ben tancats a casa a causa de la pandèmia del coronavirus, molts volen saber si podran prendre el sol o aprofitar el dia als balcons, terrasses i jardins de casa seva. Doncs la resposta és que els intervals de núvols aniran a més, mentre que l’apropament d’una gota freda pot deixar pluges extenses i localment fortes diumenge.

Divendres 20 de març

De cara al divendres, 20 de març, els intervals de núvols aniran a més arreu. Els més importants els trobarem al litoral, prelitoral i extrem sud, on hi haurà molts núvols baixos i algunes boires costaneres. A més, a partir del migdia aniran arribant bandes de núvols alts i prims pel sud que aniran clarament a més. No obstant, el sol també tindrà protagonisme en un dia molt variable. No es descarta algun plugim a les Terres de l’Ebre.

Si ens fixem en les temperatures, baixaran una mica en general i la majoria de màximes se situaran entre els 13º i 18º, amb nit una mica més freda també amb algunes glaçades tímides al Pirineu i Prepirineu. La majoria de termòmetres se situaran entre 4º i 9º.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 21 de març

Pel que fa al dissabte, 21 de març, els intervals de núvols baixos seran més abundants en conjunt en un dia, de nou, de sol i núvols. No obstant, hi haurà un ambient més assolellat com més al Pirineu, Prepirineu i nord de Ponent. Poden escapar-se gotellades o plugims a punts del litoral i prelitoral, mentre que les temperatures seran semblants o una mica més baixes amb ambient fresc.

Mapa de previsió a Catalunya el dissabte 21 de març del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 22 de març

De cara al diumenge, 22 de març, el temps es pot complicar i de valent. La formació d’una gota freda al Mediterrani ens pot comportar l’arribada de pluges extenses i localment fortes, especialment al sud del territori i al litoral i prelitoral. Tot plegat amb una baixada clara però temporal de les temperatures, amb neu baixant de cota al Pirineu. No obstant, aquest extrem encara és molt incert i els mapes no s’acaben de posar d’acord. Haurem d’anar seguint aquesta situació amb molta atenció.

Mapa de previsió a Catalunya el dissabte 22 de març del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Temps 100% primaveral

La següent setmana es presenta molt primaveral amb temps molt variat que ens portarà sol i ruixats, amb temperatures que sembla que es mantindran normals per l’època. Una situació típica de finals de març, tot i que, per ara, no es veu cap gran temporal a la vista.

El temps a Barcelona

Els intervals de núvols baixos aniran a més aquest cap de setmana a la capital catalana a l’espera que diumenge puguin arribar pluges importants. Les temperatures baixaran una mica en general.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, el cel també patirà un augment dels intervals de núvols baixos sense descartar algun plugim. Diumenge podria ser un dia passat per aigua amb TºC cap avall.

El temps a Girona

El temps a la ciutat de Girona aquest cap de setmana vindrà marcat per un augment dels intervals de núvols, a l’espera que diumenge puguin arribar precipitacions. Temperatures una mica més curtes.

EL temps a Lleida

A la ciutat de Lleida s’hi espera un temps força tranquil divendres i dissabte, amb sol combinat amb alguns intervals de núvols. Diumenge també hi poden arribar precipitacions amb baixada de les TºC.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també es complicarà una mica més els propers dies amb intervals de núvols baixos i possibles pluges de cara al diumenge. Temperatures una mica més baixes.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps marcat per l’augment dels intervals de núvols baixos aquest cap de setmana. Diumenge podria ploure amb temperatures cap avall.


Comentaris

envia el comentari