URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Arriba la pitjor part del pic de calor aquest cap de setmana: Temps a Catalunya del 21 al 23 d’agost del 2020

Es poden fregar els 40ºC als punts més calorosos del territori, però reapareixeran les tempestes de tarda

Albada des del Maresme, a Calella
La calor i la xafogor tornaran a ser les grans protagonistes d'aquest cap de setmana | Pere Lluís Donoso

Les temperatures pujaran amb ganes aquest divendres amb una nova i forta calorada a Catalunya. Serà especialment aquest pròxim divendres quan els termòmetres toquin sostre amb gran part de Catalunya entre els 34ºC i 38ºC, però arribant a fregar els 40Cº a Ponent. Ambient molt pesat arreu i xafogós a la costa que s’allargarà força dies, fins ben entrada la setmana vinent. A més, les tempestes de tarda reapareixeran, especialment al Pirineu i al nord-est. Tot i això, les temperatures començaran a baixar a partir de diumenge.

Divendres 21 d’agost

Pel que fa al divendres, 21 d’agost, les temperatures pujaran encara més i la calor serà molt pesada, amb màximes que ja es mouran entre els 36ºC i 38ºC al pla de Lleida i altres zones interiors tradicionalment més càlides. Pel que fa al prelitoral i la resta de l’interior, màximes de 32ºC a 34ºC, i de 28ºC a 32ºC a la costa amb molta xafogor. Ambient de ple estiu i nits cada cop més caloroses i de mal dormir a prop de la costa. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja ha activat l'alerta per calor extrema a diverses comarques de ponent: 

Alerta per temperatura extrema a ponent aquest divendres 21 d'agost del 2020
Els termòmetres fregaran els 40ºC a punts de ponent aquest divendres | Meteocat

Tot plegat amb sol, però nuvolades de tarda que, a diferència de dijous, aniran a més en zones de muntanya, especialment al Pirineu, on s’esperen alguns ruixats. Al vespre arribaran nuvolades desgastades pel sud i Ponent que a tot estirar poden deixar algun ruixat molt aïllat.

Mapa del temps a Catalunya pel pròxim divendres 21 d'agost del 2020
El sol i la calor seran els clars protagonistes de la jornada | Catalunya Diari

Dissabte 22 d’agost

De cara al dissabte, 22 d’agost, gran part de Catalunya tornarà a situar-se entre els 32ºC i 36ºC, però començaran a baixar les temperatures, Tot i això, les zones més caloroses tornaran a ser la vall de l’Ebre, el pla de Bages i zones properes. La nit serà de mal dormir, amb nits tropicals a moltes comarques (mínimes pel damunt dels 20ºC).

Pel que fa a l’estat del cel, sembla que les nuvolades de tarda creixeran amb més ganes i cauran ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu, els Ports, alguns punts de la Catalunya Central i nord-est, localment i de forma més desgastada, en serres prelitorals. No obstant, el sol dominarà.

Diumenge 23 d’agost

Finalment, diumenge, 23 d’agost, seguiran baixant les temperatures, però es mantindrà la calor molt intensa arreu i l’ambient xafogós a la costa, després d’una nit que serà de força mal dormir a la majoria de comarques. Tot i això, els termòmetres poden baixar localment dos o tres graus al migdia. Sol en conjunt, però nous ruixats i tempestes de tarda a punts del Pirineu i Prepirineu, nord-est i localment arribant en zones properes. Creuaran bandes de núvols alts i prims.

De cara a la següent setmana, l’inici estarà marcat encara per calor intensa que es mantindrà encara uns quants dies. No es veu una refrescada clara a la vista ni ruixats intensos i generals, però la tendència serà que els termòmetres vagin baixant a partir de dilluns, seguint amb alguns ruixats de tarda.


Comentaris

envia el comentari