Imatge d'una sortida de sol en un dia de calor d'estiu a Fuengirola, Málaga

La calor atípica continua el cap de setmana, però petit respir aviat: Temps a Catalunya del 22 al 24 de maig

Les temperatures toquen sostre divendres, es mantenen dissabte i baixen una mica diumenge. Ruixats de tarda al Pirineu que arribaran a més llocs els següents dies

La calor atípica que ens afecta aquests dies tindrà continuïtat el cap de setmana amb la previsió que toqui sostre divendres, es mantingui dissabte i afluixi una mica diumenge. Els ruixats de tarda van a més al Pirineu però aniran arribant a altres comarques els següents dies, tot i que sembla que els termòmetres es mantindran pel damunt del que tocaria.

Divendres 22 de maig

Aquest divendres, 22 de maig, les temperatures toquen sostre amb màximes que se situaran entre 26º i 32º en conjunt, tot i que a Ponent i a la vall de l’Ebre rondaran els 33º o 34º, inclús fregant els 35º en alguns casos. Calor de ple estiu totalment fora de lloc per l’època, mentre que a la costa és on menys pujaran els termòmetres per efecte de la marinada, alhora que hi farà força xafogor. La nit tornarà a ser lleugerament tropical en alguns punts del litoral.

El sol continuarà sent el protagonista amb el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims que no comportaran més conseqüències. Les nuvolades de tarda creixeran a punts de muntanya i deixaran alguns ruixats al Pirineu. 

Mapa de previsió a Catalunya el 22 de maig del 2020

Dissabte 23 de maig

El temps es mantindrà molt semblant dissabte, 23 de maig, amb calor de justícia que mantindrà els termòmetres en la mateixa línia  que divendres pràcticament. Calor i xafogor amb sol i el pas de bandes de núvols alts i prims que, puntualment, poden enterbolir el cel sense més conseqüències. A la tarda les nuvolades deixaran nous ruixats i tempestes al Pirineu,  però també en algunes zones del Prepirineu i sobretot dels Ports, on arribaran restes de les tempestes del sistema Ibèric.

Mapa de previsió a Catalunya el 23 de maig del 2020

Diumenge 24 de maig

La notícia meteorològica del diumenge, 24 de maig, serà que la calor afluixarà una mica, fent que la majoria de màximes se situïn entre els 24º i 29º, amb el descens més pronunciat (de 2 a 4 graus) a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre, on amb prou feines es rondaran els 30º. Entrarà aire més fresc, però l’ambient d’estiu continuarà.

En conjunt farà sol amb el pas, de nou, de bandes de núvols alts i prims, mentre que les nuvolades de tarda tornaran a deixar ruixats al Pirineu, Prepirineu i els Ports, però també a més zones properes, com ara Ponent i extrem nord de la Catalunya Central.

Mapa de previsió a Catalunya el 24 de maig del 2020

Més ruixats de tarda la setmana que ve

De cara a la propera setmana, els ruixats de tarda aniran a més en conjunt, arribant a més zones de l’interior i, tot i que serà menys probable, alguns podrien arribar a la costa desgastats. Una situació típicament primaveral que anirà acompanyada de temperatures encara força altes per l’època, tot i que la calor serà més suportable i costarà arribar als 30º. 

El temps a Barcelona

La calor i la xafogor seran protagonistes també durant el cap de setmana a la capital catalana, tot i que afluixa de cara al diumenge. El sol seguirà lluint amb el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, la calor i la xafogor també continuaran els propers dies  a l’espera d’un lleuger descens diumenge. Sol, núvols prims i arribada de restes de bandes de núvols o algun plugim molt puntual dissabte al vespre provinents dels Ports.

El temps a Girona

El temps es mantindrà molt tranquil i estiuenc a la ciutat de Girona aquest cap de setmana. Màximes al voltant dels 30º fins dissabte i lleuger descens diumenge. Sol amb el pas de bandes de núvols prims.

El temps a Lleida

La calor seguirà sent intensa i superant àmpliament els 30º fins dissabte. Sembla que diumenge la baixada dels termòmetres pot ser de fins a 3 o 4 graus, amb calor més moderada. Sol, núvols prims i nuvolades de tarda sense descartar algun ruixat molt aïllat entre dissabte i diumenge.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, la calor continuarà sent protagonista amb màximes al voltant dels 30º fins dissabte i lleuger descens diumenge. Sol amb el pas d’alguns núvols prims.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també hi continuarà la calor atípica el cap de setmana, amb lleugera baixada de cara al diumenge. El sol dominarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims.