Una foguera de Sant Joan en una platja

Millora el temps per Sant Joan, però compte amb algunes excepcions i calor frenada

Quedaran restes d’alguns ruixats, però serà un cap de setmana llarg aprofitable en conjunt. La calor i la xafogor es normalitzaran tot i algunes pujades i baixades durant els dies vinents

Ja tenim aquí la revetlla de Sant Joan amb la nova situació meteorològica després de la regada de la nit de dimarts a dimecres. Un nou panorama marcat per la calor i xafogor més frenades i confortables, cosa que es mantindrà el cap de setmana llarg. Compte encara amb alguns ruixats la tarda de dijous a l’interior i Pirineu, però la revetlla se salvarà en conjunt.

Tan sols poden quedar algunes precipitacions al Pirineu i Prepirineu, sobretot de Lleida, a l’hora del sopar. No obstant, els ruixats aniran desapareixent i la revetlla serà plàcida i força serena en conjunt. Això sí, la fresca nocturna dominarà, fins i tot amb rebeques i jerseis al Pirineu i a diversos punts de l’interior.

En definitiva, unes temperatures totalment normalitzades per l’època que es mantindran durant gran part del pont. La majoria de màximes se situaran entre els 25º i 30º, i de nit es podrà dormir bé a pràcticament tot el territori. Tan sols a punts de la costa, sobretot de Barcelona, es quedaran lleugerament pel damunt dels 20º.

Divendres entraran vents reescalfats que faran pujar transitòriament els termòmetres per sobre dels 30º al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. No obstant, el cap de setmana tornaran a normalitzar-se en aquesta zona les temperatures. Tot plegat amb força sol i calma tot i alguns intervals de núvols, però amb excepcions.

Divendres sembla que, finalment, no tindrem gaires xàfecs, tan sols alguns al voltant del Pirineu. Un extrem amb un punt d’incertesa encara, situació que es mantindrà el cap de setmana, però amb més xàfecs i cels variables. Dissabte més tronades al Pirineu, Prepirineu i Ports, i diumenge estenent-se a Ponent, sense descartar alguna gotellada local a la resta.

Mapa de previsió a Catalunya el 23 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Revetlla de Sant Joan

Pel que fa al dijous, 23 de juny, serà una jornada força tranquil·la i de sol en conjunt, però amb alguns ruixats de tarda. Apareixeran de forma irregular a punts de l’interior i Pirineu, però la revetlla de Sant Joan se salvarà en conjunt. Tan sols quedaran restes de ruixats al vespre i nit al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Lleida.

Tot plegat amb una calor i xafogor clarament més moderades, la majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º. La nit de la revetlla serà entre fresca i suau en conjunt amb moltes mínimes de 15º a 20º, potser 21º o 22º a punts de la costa. Per tant, temperatures normals per l’època en conjunt, fins i tot amb necessitat de jerseis al Pirineu i punts de l’interior.

Mapa de previsió a Catalunya el 24 de juny del 2022
Mapa de previsió pel dia de Sant Joan | Catalunya Méteo

Dia de Sant Joan

De cara al divendres, 24 de juny, dia de Sant Joan i festiu a tot Catalunya, sembla que els mapes allunyen les pluges. Seria una jornada força aprofitable amb tan sols alguns ruixats de tarda locals al Pirineu. Per tant, força sol i repunt transitori de la calor al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona amb entre 29º i 33º.

Això serà a causa de l’entrada de vents més reescalfats, mentre que la calor seguirà moderada a la resta. Nits de bon dormir a la majoria de comarques i calma per aprofitar en aquesta jornada festiva.

Mapa de previsió a Catalunya el 26 de juny del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya el 26 de juny del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Cap de setmana

Si ens fixem en el cap de setmana, els xàfecs aniran a més en algunes comarques. Dissabte n’apareixeran de nous a la tarda al Pirineu, Prepirineu i Ports, però no se’n descarta algun de local a Ponent. Tampoc és descartable alguna gotellada puntual a prop de mar amb cel més variable, però jornada aprofitable en conjunt i calor a ratlla.

En canvi, diumenge les tronades de tarda tornaran a guanyar terreny al Pirineu, Prepirineu, Ponent i zona dels Ports. Ja al matí pot ploure a l’extrem oest de Catalunya, amb cel més variable en conjunt sense descartar alguna gota costanera. De cara al vespre, els ruixats podrien arribar a més punts, però en conjunt serà un pont força aprofitable.