YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Canvi de temps just a les portes del cap de setmana: Previsió a Catalunya del 24 al 26 de juliol del 2020

Els ruixats arribaran a més comarques i les temperatures baixaran una mica després del pic tòrrid de calor

Imatge d'una sortida de sol amb algun ruixat a la ciutat de Barcelona
El temps canviarà una mica divendres, però el cap de setmana serà radiant i estiuenc | Alfons Puertas

La calor ha tocat sostre aquest dijous amb, probablement, les temperatures més altes del que portem d'any: 38,9ºC a Benissanet, 38,7ºC a Vinebre, 38,5ºC al Masroig, 38,2 a Torroja del Priorat, 38,1ºC a Seròs o més de 37ºC a Gandesa, Aldover, Ascó o al Pantà de Siurana. Després d’aquest pic tòrrid de calor, divendres, 24 de juliol, el temps patirà alguns canvis en forma de ruixats a més comarques i una baixada de les temperatures que no es notarà de la mateixa manera a tot arreu.

Durant la primera meitat del dia creuaran més intervals de núvols arreu que poden deixar gotellades o ruixats febles dispersos i passatgers, i a la tarda hi haurà més tempestes i xàfecs al Pirineu, Prepirineu, Girona i nord de Barcelona, amb més sol a la resta. Tot plegat serà història el cap de setmana, l'últim del juliol, quan es preveu un temps radiant i per aprofitar arreu, amb alguns ruixats de tarda aïllats tan sols al Pirineu i temperatures que començaran a remuntar a partir de diumenge, tot i que la calor de ple estiu seguirà amb nosaltres tots els dies.

Divendres 24 de juliol

El temps de cara al divendres, 24 de juliol, estarà marcat per un canvi de temps que no es notarà de la mateixa manera a tot arreu. De matinada i al matí arribaran més intervals de núvols arreu que poden deixar algunes gotellades o ruixats febles, dispersos i passatgers a pràcticament qualsevol punt, principalment a Ponent, Pirineu i Prepirineu, però poden arribar també fins a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 24 de juliol del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

A la tarda el sol serà força protagonista a gran part del centre, sud i Ponent de Catalunya, tot i alguns núvols baixos a la costa que aniran a més al vespre a Tarragona. Alhora, les tempestes i xàfecs de tarda arribaran a més punts, afectant el Pirineu, Prepirineu, nord de Barcelona i comarques de Girona, localment amb forta intensitat i calamarsa, tal com alerta el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC):

Mapa d'alertes per tempestes fortes a Catalunya el 24 de juliol del 2020
Mapa d'alertes per tempestes fortes aquest divendres | METEOCAT

Pel que fa a les temperatures, baixaran en general, amb un descens que serà més marcat al Pirineu i Prepirineu, on les màximes poden quedar fins a 4 o 5 graus més curtes. A la resta es notarà menys el descens, però també hi arribarà. Màximes entre 27º i 32º, més altes a Ponent. Tot i la baixada, segueix l’ambient càlid i la xafogor, això sí, amb una matinada de divendres a dissabte més suportable. Tramuntana al nord de l’Empordà.

Dissabte 25 de juliol

De cara al dissabte, 25 de juliol, ens llevarem amb ambient una mica més agradable i restes d’alguns núvols, especialment de baixos a prop de la costa. No obstant, el sol s’imposarà arreu i tindrem cel radiant en conjunt amb tan sols alguns ruixats de tarda més aïllats al Pirineu, sobretot al de Girona.

Tramuntana al nord de l’Empordà que anirà a la baixa i temperatures que es mantenen sense grans canvis, amb calor menys forta que aquests últims dies. La majoria de màximes es mouran entre els 27º i 32º en un dia totalment normal de ple estiu.

Mapa de previsió a Catalunya el 25 de juliol del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 26 de juliol

Dia radiant en conjunt també el diumenge, 26 de juliol, amb sol arreu i tan sols nuvolades de tarda que deixaran algun ruixat encara més aïllat al Pirineu de Girona, sobretot al nord del Ripollès. Les temperatures comencen a pujar amb més calor arreu, màximes per sobre dels 30º en conjunt i tornant a superar els 35º a Ponent.

Mapa de previsió a Catalunya el 26 de juliol del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

La calor no dona treva

De cara a la següent setmana, sembla que la calor seguirà sent molt intensa, encara més accentuada que el cap de setmana, tot i que patirà pujades i baixades. Tot plegat sense pluges a la vista, més enllà d’alguns ruixats de tarda al Pirineu. Tampoc es veuen onades de calor a mitjà termini, tot i que l’ambient serà sufocant de ple estiu i de canícula.


Comentaris

envia el comentari