Imatge d'un arc de Sant Martí a l'Ebre

De la pluja i el fred al sol i la primavera de cop el cap de setmana: Temps a Catalunya del 25 al 27 de març

Dissabte els xàfecs tornaran a guanyar terreny amb ambient que seguirà fresc o fred per l’època. Diumenge, però, viurem un canvi radical en el temps

Quin mes de març que estem vivint pel que fa a la meteorologia, amb molts dies grisos, pluges aquí i allà, vent i ambient més hivernal que primaveral. Una situació que continuarà en l’inici del cap de setmana amb un nou empitjorament del temps. No obstant, portem una gran novetat: diumenge farà sol i la primavera per fi ens vindrà a saludar.

Serà el primer dia en molt de temps que tindrem precipitacions enlloc i el sol dominarà en conjunt, sobretot a la tarda. Quedaran restes d’alguns núvols, sobretot al sud i meitat oest, però no impediran una jornada molt tranquil·la. A més, amb sol i menys vent, les temperatures es dispararan amb moltes màximes de 16º a 21º, ambient ja més primaveral.

No obstant, fins llavors mantindrem el cel gris i arribaran noves precipitacions amb ventades i temporal de mar. Divendres serà un dia gris amb molts núvols però sense pluja, tret d’alguns plugims a l’Ebre, poc probables a la resta. Farà més de vent de llevant i l’ambient serà massa fresc o fred per l’època, tot i que pugen una mica les temperatures.  

Dissabte es torna a embolicar la troca amb noves precipitacions que cauran sobretot a l’Ebre i més fred amb màximes d’entre només 10º i 15º. També arribarà a ploure a molts punts del litoral, prelitoral i nord-est, més escasses a la resta. Poca cosa en conjunt, però a les Terres de l’Ebre i al nord-est es poden acumular més de 5 o 10 l/m².

Una última estocada del temps mogut i fred abans de la clara millora i ambient primaveral del diumenge. No obstant, la setmana vinent una nova borrasca podria portar-nos noves pluges, extrem que haurem d’anar confirmant. El que sí que sembla que ve per quedar-se és l’ambient més primaveral amb temperatures més normals per l’època.

Mapa de previsió a Catalunya el 25 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Divendres 25 de març

Pel que fa al divendres, 25 de març, serà un dia gris amb molts núvols, però de pluja pràcticament no n’esperem. Tan sols s’escaparan alguns plugims a l’Ebre, sense descartar-ne algun de despistat a la resta, fenòmens anecdòtics. El vent de llevant es reforçarà afectant més comarques amb temporal de mar i ambient molt fresc per les dates.

Mapa de previsió a Catalunya el 26 de març del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 26 de març

De cara al dissabte, 26 de març, la situació es tornarà a complicar amb noves pluges que afectaran sobretot les Terres de l’Ebre. També arribaran precipitacions a més punts del litoral i prelitoral, especialment al nord-est. En conjunt s’esperen quantitats discretes, però a l’Ebre i al nord-est es poden superar els 5 i 10 l/m².

A la resta del territori s’hi espera ben poca cosa i fenòmens escassos, però no es descarten alguns plugims o ruixats dispersos. Cota de neu a 1600 metres, vent d’entre llevant i gregal com més a la costa i temperatures encara més baixes. Paraigües a mà però també abrics, ja que serà un dia de fred atípicament hivernal amb màximes d’entre només 10º i 15º.

Mapa de previsió a Catalunya el 27 de març del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 27 de març

Finalment, tot plegat serà història el diumenge, 27 de març, amb l’adeu a les pluges i a la majoria dels núvols. El sol dominarà per fi a tot el territori i l’ambient primaveral arribarà de cop amb una clara pujada de les temperatures. La presència d’un sol molt escàs últimament permetrà que les màximes s’enfilin i es moguin entre els 16º i 21º la majoria.

Un canvi radical de temps en poques hores que notarem especialment a partir del diumenge al migdia. Tan sols quedaran alguns intervals de núvols inofensius, especialment a l’oest i al sud. No obstant, la setmana vinent rebrem la visita d’una nova borrasca atlàntica que podria portar-nos noves pluges.