Imatge d'una sortida de sol a Verges, Baix Empordà

Lluita entre estiu i primavera el cap de setmana, i força calor a la vista

Les temperatures pujaran més i tocaran sostre dissabte, però diumenge baixaran força en algunes comarques transitòriament. Calma en conjunt amb petites excepcions

El temps s’ha tornat a encalmar aquestes últimes hores després de la patacada tèrmica i pluges de dimarts i dimecres. Un ambient que, de cop, aquest dijous ha estat clarament més càlid al migdia, i aquesta serà la dinàmica de l’últim cap de setmana de maig. Les temperatures seguiran pujant amb ganes i tocaran sostre dissabte amb ambient, de nou, estiuenc.

Serà llavors quan moltes màximes rondaran els 30º a l’interior i prelitoral, i es poden fregar els 35º a Ponent. Calor força estiuenca, però sense extrems i lluny de la forta i històrica calorada del cap de setmana passat. Però diumenge tindrem canvis, ja que l’entrada de vents de mar cap a terra més frescos i humits faran baixar els termòmetres.

Aquest canvi es notarà sobretot al litoral i prelitoral, on el descens serà localment força marcat. Serà un dia de calor molt continguda en general, però sobretot en aquests sectors prop de la costa. Tot plegat en un cap de setmana de sol en conjunt i nuvolades de tarda al Pirineu que diumenge poden deixar alguns xàfecs.

Diumenge poden arribar alguns intervals de núvols pel sud sense descartar alguna gotellada. La tramuntana seguirà present a l’Empordà, però gairebé sempre concentrada al nord de l’Alt Empordà. Atenció perquè els mapes indiquen una possible nova calorada la setmana vinent, tot i que aquest extrem encara està per confirmar.  

Mapa de previsió a Catalunya el 27 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Divendres 27 de maig

De cara al divendres, 27 de maig, el sol dominarà en conjunt, però quedarà tramuntana a l’Empordà i restes de núvols baixos en algunes comarques. Això passarà en les de Barcelona i Girona, especialment a l’interior, però el dia serà molt aprofitable en conjunt. Nuvolades de tarda a l’interior de la meitat nord i Pirineu sense descartar alguna gotellada, però sol i calma a la resta.

Les temperatures encara pujaran més, tant de dia com de nit, amb menys fresca a primeres hores i més calor al migdia. Moltes màximes es mouran entre els 24º i 28º, però es podran assolir els 30º a punts de Ponent i interior de l’Ebre. Una nova jornada d’ascens tèrmic, però amb una calor sense extrems al centre del dia.

Mapa de previsió a Catalunya el 28 de maig del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 28 de maig

Pel que fa al dissabte, 28 de maig, les temperatures tocaran sostre amb calor estiuenca al migdia. Moltes màximes es mouran entre els 28º i 33º a l’interior, i fins i tot es poden fregar o assolir els 35º a Ponent. Quedaran per sota dels 30º a la costa i el sol dominarà arreu, només nuvolades inofensives de tarda entre el Pirineu i el Montseny.

Mapa de previsió a Catalunya el 29 de maig del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 29 de maig

Finalment, el diumenge 29 de maig tindrem alguns canvis que notarem especialment en les temperatures. L’entrada de vents marítims farà baixar els termòmetres, especialment al litoral i prelitoral on el descens pot ser moderat. Una calor molt més continguda, fins i tot amb una mica de fresca fora de les hores més caloroses del dia.

La calma seguirà dominant en conjunt, però també tindrem un temps lleugerament més mogut. Les nuvolades de tarda creixeran amb ganes i s’esperen xàfecs i alguna tempesta al Pirineu i nord de Girona, sobretot Alt Empordà. Uns ruixats que també poden aparèixer al voltant dels Ports, i arribaran algunes bandes de núvols pel sud.

La setmana vinent seguirem amb força sol i calma, tot i que amb alguns xàfecs de tarda, bàsicament a punts de muntanya. Atenció amb les temperatures, ja que els mapes indiquen una possible nova calorada persistent. Un ambient que seria més propi de ple estiu que haurem d’anar confirmant en properes previsions.