Imatge d'una sortida de sol a Verges, Baix Empordà

La calor d'estiu toca sostre el cap de setmana, però amb nous canvis en el temps

Les temperatures assoliran o superaran els 30º a diversos punts de l’interior dissabte. Els xàfecs de tarda aniran a més a diverses comarques

Aquestes últimes hores ja hem notat un salt endavant de la calor a gran part de Catalunya. Un ambient d’estiuet que encara anirà a més i tocarà sostre aquest últim cap de setmana de maig, concretament dissabte, dia en què diversos punts de l’interior i, puntualment, del prelitoral assoliran o superaran els 30º, amb els registres més importants a Ponent i a l’interior de l’Ebre.

No obstant, el temps patirà canvis, ja que els ruixats de tarda aniran a més al Pirineu, però també a altres punts de l’interior, del voltant dels Ports i de l’oest. No es descarta alguna tempesta localment intensa. A partir de diumenge, notarem una nova baixada de les temperatures  que, puntualment, pot ser força marcada.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Divendres 28 de maig

De cara al divendres, 28 de maig, el cel estarà enterbolit en conjunt, tot i que també tindrem estones de sol. Creuaran força bandes de núvols alts i prims per tot arreu, mentre que hi haurà intervals de núvols una mica més gruixuts a punts de la meitat sud de Catalunya, sobretot a prop de la costa. A la tarda creixeran potents nuvolades al Pirineu i Prepirineu que deixaran alguns ruixats i tempestes. 

Les temperatures encara pujaran més i tindrem un migdia pràcticament d’estiu, amb la majoria de màximes entre els 25º i 30º, localment més altes a Ponent. Tan sols quedaran més curtes a punts del Pirineu i de la costa. Les mínimes també pujaran una mica més.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 28 de maig del 2021
Mapa de previsió per divendres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 28 de maig del 2021
Mapa de previsió per dilluns a la tarda | Catalunya Méteo

Dissabte 29 de maig

Pel que fa al dissabte, 29 de maig, la calor tocarà sostre. Les temperatures màximes pujaran encara més i la majoria de valors es mouran entre els 26º i 31º, però es podran fregar els 33º o 34º a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. Gran part de l’interior i del prelitoral s’aproparà o rondarà els 30º. Aquesta pujada es notarà menys a la costa, on seguiran una mica més frenats els termòmetres.

Tot i aquest pic de calor, el temps estarà una mica més mogut, ja que els ruixats de tarda aniran a més  al Pirineu i Prepirineu, podent arribar a zones properes com el nord de Ponent i el nord de les comarques del nord-est. Força sol en conjunt amb tan sols alguns intervals de núvols.

Mapa de previsió a Catalunya el 29 de maig del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 30 de maig

Finalment, el diumenge, 30 de maig, notarem una baixada de les temperatures. Seguirà fent més aviat calor al migdia, però ja no tanta com dissabte i tan sols s’assoliran els 30º a Ponent o a l’interior de les Terres de l’Ebre. Localment, el descens pot ser marcat, sobretot allà on el temps s’espatlli més, ja que els xàfecs poden sortir més del Pirineu i Prepirineu i arribar a més zones de l’interior, al voltant dels Ports i al nord-est. No es descarta que n’arribin alguns de més febles a l’àrea de Barcelona al tard. Dia de cel més canviant.

Mapa de previsió a Catalunya el 30 de maig del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

La propera setmana la començarem amb termòmetres una mica més baixos i encara alguns ruixats, però el juny començarà dimarts a les portes d’una nova pujada de temperatures i una calor que sembla que, a poc a poc, es vol anar instal·lant a casa nostra.