Tornen les alertes per tempestes en l’inici del cap de setmana: Temps a Catalunya del 29 al 31 de maig de 2020

La tarda de divendres serà més moguda a diverses comarques, però dissabte i diumenge disminueixen els xàfecs amb força sol en general i calor continguda

Imatge d'un ruixat al damunt d'un camp a Catalunya
Els ruixats arribaran a més punts aquest divendres | Arxiu

El temps es complica de cara a la tarda d’aquest divendres, 29 de maig, i serà el dia més mogut de tota la setmana amb ruixats i tempestes que arribaran a més comarques. Uns canvis que marcaran l’inici de l’últim cap de setmana de maig, a l’espera d’un dissabte molt més tranquil i assolellat i un diumenge, de nou, amb més ruixats que poden sortir del Pirineu. Les temperatures patiran algunes baixades i pujades amb calor força continguda. La setmana que ve, la primera de juny, sembla que serà més primaveral que estiuenca. 

Divendres 29 de maig

La notícia meteorològica d’aquest divendres serà l’arribada d’una massa d’aire més fred en alçada que provocarà la reaparició dels ruixats i tempestes a força comarques. El matí serà tranquil i assolellat arreu, però entre mig matí, migdia i la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que s’aniran estenent.

Mapa de previsió a Catalunya el 29 de maig del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Els xàfecs començaran al Pirineu i Prepirineu, però aniran afectant la Catalunya Central i el prelitoral de Girona i Barcelona, sense descartar que arribin de forma més debilitada i dispersa a la costa de Barcelona i sud de la Costa Brava. A la tarda hi haurà força intervals de núvols arreu, tret de gran part de Tarragona i Lleida, on hi seguirà fent un bon sol.

Mapa de la pluja prevista a Catalunya el 29 de maig del 2020
Mapa de la pluja prevista la mitja tarda del divendres | Arome

Alguns xàfecs podrien arribar entre l’est de Lleida i nord del Camp de Tarragona. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta per algunes tempestes fortes en diverses comarques, inclús amb alguna calamarsada:

Mapa d'alertes per pluja a Catalunya el 29 de maig del 2020
Mapa d'alertes per tempestes fortes aquest divendres | METEOCAT

Malgrat l’augment de la inestabilitat, les temperatures encara pujaran una mica més i la majoria de màximes se situaran entre els 26º i 32º, les més altes a Ponent i la vall de l’Ebre. En canvi, seguiran ancorades entre els 23º i 28 al litoral i Pirineu. La nit continuarà sent fresca arreu, inclús freda a muntanya. 

Dissabte 30 de maig

De cara al dissabte, 30 de maig, ens llevarem amb fresca i força boires o intervals de núvols baixos a qualsevol punt, especialment a les zones on el dia anterior hagi plogut. Tot plegat donarà pas a un dia marcat pel sol en general, amb algunes restes d’intervals de núvols inofensius. Les nuvolades de tarda tornaran a créixer al Pirineu i Prepirineu, on s’esperen nous xàfecs que també poden arribar a zones de muntanya de l’interior del nord-est, en conjunt febles.

Mapa de previsió a Catalunya el 30 de maig del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Pel que fa a les temperatures, més enllà de la fresca matinal que es manté, les màximes baixaran entre lleugera i moderadament, amb la majoria de valors entre els 24º i 29º. Tot i el descens, es manté la bonança i l’ambient càlid al migdia.

Diumenge 31 de maig

Diumenge hi haurà alguns canvis. El matí tornarà a ser assolellat en conjunt amb boires i alguns núvols baixos matinals. Les temperatures poden pujar una mica més al migdia, però a la tarda arribaran algunes bandes de núvols alts i prims i tornaran a caure ruixats i algunes tempestes al Pirineu i Prepirineu que també afectaran zones interiors del nord-est. Però al vespre, aquests xàfecs poden arribar a més zones de la meitat nord, en general de forma dispersa.  

Mapa de previsió a Catalunya el 31 de maig del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Més canvis per començar el juny

De cara a l’inici de la propera setmana, la primera del mes de juny, els ruixats i les tempestes poden afectar moltes més comarques interiors i arribar de forma més dispersa a la costa. Una dinàmica molt primaveral que precedirà una possible baixada de les temperatures la segona meitat de la setmana, amb valors que poden quedar lleugerament per sota dels que tocaria per l’època i amb les calorades ben lluny. Una situació que s’haurà d’anar seguint amb atenció.

El temps a Barcelona

Divendres a la tarda poden arribar alguns ruixats a la zona de Barcelona, en conjunt poca cosa a prop de la costa. El cap de setmana serà molt més tranquil amb temperatures que baixen lleugerament.

El temps a Tarragona

Cap de setmana força tranquil i assolellat a la ciutat de Tarragona, tot i que divendres no es descarta algun ruixat puntual a la tarda o vespre. Les temperatures viuran pujades i baixades al llarg dels propers dies.

El temps a Girona

El temps estarà una mica més mogut els propers dies a la ciutat de Girona. Entre divendres i diumenge, pot caure algun ruixat de tarda, tot i que en conjunt seran febles. Les temperatures aniran baixant.

El temps a Lleida

La calor toca sostre aquest divendres a la ciutat de Lleida a l’espera d’un cap de setmana assolellat i càlid, tot i que baixaran més les temperatures màximes. No s’hi esperen ruixats aquests dies.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, divendres a la tarda poden arribar alguns ruixats, a l’espera d’un cap de setmana més tranquil amb força sol i temperatures que aniran baixant una mica.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un cap de setmana tranquil en conjunt, però divendres a la tarda hi arribaran alguns ruixats o tempesta puntual. Les temperatures baixaran dissabte.


Comentaris

envia el comentari