Imatge d'una sortida de sol a Calella de Palafrugell

Nou cap de setmana de ple estiu i pols africana, la primavera ja no tornarà

Les TºC seguiran superant els 30ºC a l’interior amb xafogor a la costa. Força sol i calma, però amb algunes excepcions

El temps seguirà marcat per la calor de ple estiu avançada per l’època aquest primer cap de setmana de juny. Les màximes es mouran entre els 27º i 33º al prelitoral i a l’interior, però es tornaran a fregar i rondar els 35º a Ponent i a l’interior de l’Ebre. Tan sols a la costa quedaran per sota dels 30º amb alguna boira o núvols baixos puntuals, però amb xafogor i sensació estiuenca també.

Tot plegat amb força calma marcada pel sol, la pols africana en suspensió i sense pluja, però amb petits matisos. Dissabte augmentaran els intervals de núvols sense descartar alguna gotellada o plugim puntual de fang, sobretot a la costa. Ben poca cosa i seran fenòmens puntuals, això no passarà no durant tot el dia en una jornada aprofitable en conjunt.

Però diumenge, divendres i part de dissabte el sol dominarà en general, tret de nuvolades de tarda a punts de muntanya. S’espera algun ruixat o tronada puntual al Pirineu, sobretot al de Lleida, sense descartar que n’arribin a Ponent. La setmana que ve seguirem amb aquesta dinàmica de calor estiuenca i força calma amb algunes pujades i baixades de temperatures.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 3 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 3 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Divendres 3 de juny

Pel que fa al divendres, 3 de juny, repetirem una jornada marcada pel sol i la calor general, màximes de 27º a 33º. Al matí hi haurà alguns núvols baixos o boires puntuals, sobretot cap a l’Ebre i Empordà, així com alguns núvols alts i prims. Tarda radiant amb nuvolades a punts de muntanya sense descartar algun ruixat al Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el 4 de juny del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 4 de juny

De cara al dissabte, 4 de juny, tindrem petits canvis en forma de més intervals de núvols, sobretot al litoral i prelitoral. No es descarta alguna gotellada acompanyada de fang en aquesta zona, ben poca cosa si arriba a passar. El sol també farà acte de presència amb força calma, pols en suspensió, la mateixa calor i xafogor i alguna tronada al Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 5 de juny del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 5 de juny

Finalment, el diumenge 5 de juny serà molt tranquil amb sol i calor que, fins i tot, serà més intensa. Es poden fregar o rondar els 35º a Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre, i arribar als 33º a molts punts de l’interior. Valors més baixos a la costa amb xafogor amb algunes boires o núvols baixos matinals i nuvolades de tarda al Pirineu.

En definitiva, estem davant d’un nou cap de setmana per aprofitar i de ple estiu amb calor avançada per l’època. Tot i alguna baixada la setmana que ve, les temperatures estiuenques dominaran i sembla que la primavera ja no vol tornar.