Imatge d'una sortida de sol amb molts núvols a Sant Climent Sescebes

Canvi de temps més hivernal el cap de setmana, però ni rastre de les pluges

Divendres i dissabte hi haurà més nuvolositat sense descartar alguns plugims a la costa i Pirineu. Vent als dos extrems del territori, TºC cap avall i males notícies sobre la sequera

El temps viurà alguns canvis de cara a aquest primer cap de setmana del mes de febrer. Les bandes de núvols que han anat arribant dijous aniran a més de cara al divendres i dissabte. Un cel més carregat que pot deixar algun plugim local a la costa o cara nord del Pirineu, però ben poca cosa.

Tot plegat és fruit d’un front atlàntic molt desgastat que també farà reaparèixer el mestral i la tramuntana al sud, Empordà i cims del Pirineu. Entre l’aire més fred que arribarà i sense un sol tan radiant, les temperatures baixaran i l’ambient serà més hivernal. Deixarem enrere l’ambient atípicament tan primaveral de les últimes hores, tot i que de nit li costarà de glaçar fora del Pirineu.

Dissabte ja s’imposarà més el sol com més a l’oest, mentre que diumenge serà el dia més plàcid, però més fred a primera hora. Si mirem més enllà, no es veuen pluges generals i abundants per enlloc, cosa que agreujarà encara més la forta sequera. Podria ser que el cap de setmana vinent pogués ser més mogut, però queda molt i aquesta previsió no és molt fiable per ara.

Mapa de previsió a Catalunya el 4 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Divendres 4 de febrer

Pel que fa al divendres, 4 de febrer, el cel estarà més ennuvolat, fins i tot amb molts moments de cel tapat. Un dia més rúfol però sense pluja, tan sols alguna gotellada o ruixat feble a la cara nord del Pirineu amb neu a 1400 metres. També entraran el mestral lleuger al sud i la tramuntana al nord de l’Empordà.

Tot plegat amb temperatures diürnes que baixaran, fins i tot de forma acusada al Pirineu i Prepirineu. Esperem màximes de 13º a 18º en general, però més baixes al Pirineu. De nit farà menys fred i costarà molt veure glaçades fora del Pirineu i Prepirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el 5 de febrer del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 5 de febrer

De cara al dissabte, 5 de febrer, la situació serà semblant a la del divendres amb força núvols, especialment a la costa i prelitoral. No es descarta algun plugim en aquesta zona, especialment a la zona de Barcelona, així com a la cara nord del Pirineu. No obstant, el sol anirà guanyant protagonisme amb el pas de les hores com més a l’oest, fins i tot amb tarda radiant a Ponent.

Seguirà bufant el vent de mestral lleuger o moderat al sud i la tramuntana anirà a més a l’Empordà. Les temperatures baixaran encara més sense repetir valors primaverals i, fins i tot, les mínimes es poden registrar al final del dia.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de febrer del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 6 de febrer

Finalment, el sol s’imposarà a la majoria de comarques de cara al diumenge, 6 de febrer, amb restes d’algun núvol i sense precipitacions. Les temperatures seran clarament més baixes a primeres hores amb glaçades i fred, però al migdia remuntaran. Marcat contrast tèrmic entre el dia i la nit i es mantindrà una mica de mestral al sud i la tramuntana a l’Empordà.

Si donem un cop d’ull més enllà, no hi ha manera de veure pluges per enlloc i, per tant, continuarem amb l’anticicló i la sequera. Es mantindrà un ambient més aviat hivernal, però no acabarà de fer fred plenament hivernal amb migdies agradables. Ens hem d’anar al cap de setmana vinent per veure opcions de canvis més destacats, tot i que encara hi ha molta incertesa.