Novetats importants sobre els canvis previstos per aquest cap de setmana: Temps a Catalunya del 4 al 6 de juny

La part activa de l’embossament d’aire fred ens passarà finalment de llarg, però no ens escaparem d’alguns xàfecs. L’estiu es pot consolidar de valent la setmana vinent

El primer cap de setmana de juny sembla que, finalment, no serà tan mogut com es preveia fa uns dies. L’embossament d’aire fred que afecta l’est de la península Ibèrica no ens atacarà de ple i, per tant, no tindrem les pluges i tempestes generals que fa tan sols unes hores anunciaven els mapes. La part més activa es quedarà entre l’Aragó i el Cantàbric oriental, però a casa nostra tampoc no ens escaparem d’un temps una mica insegur.

Val a dir que encara hi ha un marge d’incertesa, ja que un petit moviment de la bossa freda podria fer canviar força la previsió. Per tant, haurem d’anar seguint l’evolució de la situació amb atenció.

D’aquesta manera, divendres tindrem un cel força canviant i mig ennuvolat, amb núvols baixos a primeres hores a la costa com ja ha passat dijous. Es poden escapar alguns plugims o ruixats molt febles i aïllats a punts de la meitat sud i de la costa entre la matinada i matí, ben poca cosa. Seria entre la tarda i vespre quan arribarien xàfecs i tempestes al Pirineu i Prepirineu de Lleida i als Ports, però també a més comarques de l’oest i pirinenques.

El cap de setmana serà de cel canviant i alguns xàfecs. Dissabte a la tarda n’apareixeran al Pirineu, Prepirineu i punts del sud, mentre que diumenge a la matinada pot ploure de forma dispersa i passatgera a pràcticament qualsevol punt. L’últim dia del cap de setmana tindrem xàfecs a la meitat nord sobretot. Tot plegat amb pocs canvis en les temperatures. La calor i la xafogor aniran clarament a més la setmana vinent.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Divendres 4 de juny

De cara al divendres, 4 de juny, tindrem un cel més canviant en conjunt. Hi haurà una mica de tot amb estones de sol i també cel mig ennuvolat. Entre la matinada i matí hi haurà més núvols baixos a la costa sense descartar alguna gotellada dispersa a qualsevol punt. Poca cosa i amb ambient força suau a primeres hores.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 4 de juny del 2021
Mapa de previsió per divendres al matí | Catalunya Méteo

Pel que fa a la tarda, seguirem amb aquest cel canviant o mig ennuvolat i arribaran alguns xàfecs i tempestes al Pirineu i Prepirineu de Lleida i als Ports de forma dispersa, tot i que també en poden arribar a més comarques pirinenques i de la meitat oest de Catalunya. Algun patac d’aigua pot ser fort al nord-oest. A la resta en principi no hi plourà. Les temperatures seran semblants o baixaran una mica a l’oest. Seguiran la calor i xafogor moderades. 

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 4 de juny del 2021
Mapa de previsió per divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Dissabte 5 de juny

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 5 de juny, tornarà a ser una jornada de cel canviant amb una mica de tot. El matí serà molt tranquil amb sol a estones enterbolit per núvols alts i prims o mig ennuvolat depenent de la zona. Seria a la tarda quan tornarien a caure alguns ruixats al Pirineu i Prepirineu i interior del nord-est, mentre que començarien a arribar alguns xàfecs febles pel sud de Catalunya, principalment comarques de Tarragona i al vespre.  

Les temperatures poden baixar una mica, tot i que seguirà l’ambient càlid al migdia amb moltes màximes entre els 23º i 28º, mentre que la xafogor moderada continuarà a la costa a les hores centrals del dia.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de juny del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 6 de juny

Finalment, la matinada i primeres hores de diumenge, 6 de juny, podrien caure ruixats febles i passatgers a pràcticament qualsevol punt, sense descartar alguna tempesta al nord. Serà un dia més mogut, amb xàfecs que continuarien durant la tarda a la meitat nord, localment amb una certa intensitat. Tampoc seria estrany veure ploure a altres punts de forma local, com ara al prelitoral i al voltant dels Ports. La costa quedaria força al marge d’aquesta situació.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de juny del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Insistim en el fet que encara hi ha marge per alguns canvis, ja que qualsevol moviment de la petita bossa freda pot fer canviar força la previsió, tot i que els mapes cada cop marquen més que les pluges no ens afectarien de ple. Tot plegat amb temperatures semblants, a l’espera que la setmana que ve pugin encara més i tinguem calor pràcticament de ple estiu amb molts valors rondant o superant els 30º a l’interior.  


Comentaris

envia el comentari