Imatge d'una sortida de sol a Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà

Atenció amb les temperatures a partir del cap de setmana: Temps a Catalunya del 6 al 8 de maig del 2022

Arriba un estiuet amb moltes màximes pel damunt dels 25ºC i força calma. Seguiran creixent nuvolades de tarda, però amb molts menys xàfecs

El primer estiuet amb cara i ulls del maig ja és aquí i es deixarà sentir a partir de divendres i d’aquest cap de setmana. Moltes màximes es mouran entre els 22º i 27º, però es poden fregar els 30º a Ponent, interior de l’Ebre i prelitoral sud. L’excepció la trobarem al Pirineu, sobretot a la cara nord, on els termòmetres quedaran més frenats amb més fresca.

Tot plegat amb força sol tot i el pas d’algunes bandes de núvols, però més nuvolositat a zones del Pirineu, sobretot cara nord. També creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya i a les comarques de Barcelona i Girona. Divendres i diumenge poden caure alguns ruixats en aquestes zones, però dissabte tan sols s’escaparia algun plugim al Pirineu, poca cosa.

En definitiva, un cap de setmana molt aprofitable en conjunt tot i aquestes excepcions amb calor que cada cop serà més intensa. La tramuntana també bufarà a l’Empordà els dies vinents, tot i que diumenge aniria a la baixa. L’estiuet es pot accentuar la setmana vinent i no es veuen noves pluges a la vista.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 6 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 6 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Divendres 6 de maig

Pel que fa al divendres, 6 de maig, la calma i la calor faran un pas endavant amb moltes màximes de 21º a 26º, més altes al sud. Tot plegat amb un matí força assolellat i algunes boires, a l’espera de noves nuvolades de tarda. Apareixeran a punts de muntanya i en comarques de Barcelona i Girona.

S’escaparan alguns ruixats dispersos i aïllats o plugims durant la tarda en aquests punts, poca cosa en principi. En canvi, el sol seguirà dominant cap al sud i Ponent, també a gran part de la Costa Brava. La tramuntana es reforçarà i bufarà a l’Empordà amb mar alterada a gran part del litoral.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 de maig del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 7 de maig

Si ens fixem en el dissabte, 7 de maig, repetirem una dinàmica molt semblant amb sol al matí i més nuvolades de tarda. Apareixeran a les mateixes zones de muntanya i en comarques de Barcelona i Girona, però sense pràcticament precipitacions. Tan sols cauran alguns plugims al Pirineu, sobretot a la cara nord, on els núvols seran força abundants tot el dia.

Tot plegat amb temperatures que encara pujaran més i moltes màximes es mouran entre els 22ºi 27º. Fins i tot es poden superar aquestes xifres a l’interior de l’Ebre, sud de Ponent i alguns punts del prelitoral. La tramuntana es deixarà sentir encara a l’Empordà amb mar alterada.

Mapa de previsió a Catalunya el 8 de maig del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 8 de maig

Finalment, el diumenge 8 de maig segurament la inestabilitat torni a augmentar lleugerament. Tot i la calma matinal, les nuvolades de tarda poden deixar algun ruixat o plugim en comarques de Barcelona, Girona, Pirineu, Prepirineu i prelitoral. Més calma a la resta, encara tramuntana al nord de l’Empordà i temperatures semblants o una mica més baixes.