A les portes d’una forta calorada aquest cap de setmana: Temps a Catalunya del 7 al 9 d’agost del 2020

Es poden assolir els 40º el dia més tòrrid als punts més calorosos del territori. Reapareixeran les tempestes de tarda

Imatge d'una sortida de sol a Verges
La calorada serà molt intensa a tot Catalunya | Àngel Galán

Les temperatures pujaran amb ganes de cara als propers dies amb una nova i forta calorada a Catalunya. De fet, Protecció Civil ha activat l’alerta del pla PROCICAT per la segona onada de calor de l’estiu, tot i que no afectarà de la mateixa manera a tot arreu. Serà especialment dissabte quan els termòmetres toquin sostre amb gran part de Catalunya entre els 34º i 38º, però arribant inclús als 40º a Ponent. Ambient molt pesat arreu i xafogós a la costa que s’allargarà força dies, fins ben entrada la setmana vinent. A més, les tempestes de tarda reapareixeran, especialment al Pirineu.

Divendres 7 d’agost

Pel que fa al divendres, 7 d’agost, les temperatures pujaran encara més i la calor serà molt pesada, amb màximes que ja es mouran entre els 36º i 39º al pla de Lleida i altres zones interiors tradicionalment més càlides. Pel que fa al prelitoral i la resta de l’interior, màximes de 32º a 34º, i de 28º a 32º a la costa amb molta xafogor. Ambient de ple estiu i nits cada cop més caloroses i de mal dormir a prop de la costa. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja ha activat l'alerta per calor extrema a diverses comarques: 

Mapa d'alertes per calor extremes a Catalunya el 7 d'agost del 2020
Mapa d'alertes per calor extrema per aquest divendres | Meteocat

Tot plegat amb sol, però nuvolades de tarda que, a diferència de dijous, aniran a més en zones de muntanya, especialment al Pirineu, on s’esperen alguns ruixats. Al vespre arribaran nuvolades desgastades pel sud i Ponent que a tot estirar poden deixar algun ruixat molt aïllat.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 d'agost del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 8 d’agost

De cara al dissabte, 8 d’agost, viurem segurament el pic de calor d’aquest episodi, amb gran part de Catalunya entre els 33º i 38º, però inclús arribant als 39º o 40º al pla de Lleida. A més d’aquest punt, les zones més caloroses seran la vall de l’Ebre, el pla de Bages i zones properes. La nit serà de mal dormir, amb nits tropicals a moltes comarques (mínimes pel damunt dels 20º).

Pel que fa a l’estat del cel, sembla que les nuvolades de tarda creixeran amb més ganes i cauran ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu, els Ports, alguns punts de la Catalunya Central i, localment i de forma més desgastada, en serres prelitorals. No obstant, el sol dominarà.

Mapa de previsió a Catalunya el 8 d'agost del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 9 d’agost

Finalment, diumenge, 9 d’agost, es mantindrà la calor molt intensa arreu i l’ambient xafogós a la costa, després d’una nit que serà de força mal dormir a la majoria de comarques. Tot i això, els termòmetres poden baixar localment un o dos graus al migdia. Sol en conjunt, però nous ruixats i tempestes de tarda a punts del Pirineu i Prepirineu, localment arribant en zones properes. Creuaran bandes de núvols alts i prims.

Mapa de previsió a Catalunya el 9 d'agost del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

De cara a la següent setmana, l’inici estarà marcat encara per calor intensa que es mantindrà encara uns quants dies. No es veu una refrescada clara a la vista ni ruixats intensos i generals, però la tendència serà que els termòmetres vagin baixant a partir de dimarts o dimecres, seguint alguns ruixats de tarda.


Comentaris

envia el comentari