Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre

Calor de ple estiu però sense extrems en un cap de setmana radiant

Les TºC tiraran cap amunt i la setmana que ve podria ser més insuportable. Ni rastre de les pluges, tampoc al Pirineu, amb màxima alerta als boscos

Ja hem deixat enrere el temps ben mogut de dimecres i la calma i sol radiant de dijous tindran continuïtat el cap de setmana. No s’esperen pluges enlloc, ni tan sols ruixats de tarda al Pirineu, cosa que agreujarà encara més la sequera dels boscos i camps. Molta precaució si sortim a la natura, ja que, a més de no esperar aigua, la calor serà més intensa.

S’esperen temperatures de ple estiu amb moltes màximes de 30º a 35º i xafogor a la costa, però sense extrems i ambient normal per l’època. De moment quedarem al marge de la forta calorada que escombrarà gran part de la península. Haurem de veure si aquest ambient més insuportable ens acaba arribant de cara a la setmana vinent, cosa que alguns mapes contemplen.

Tot plegat en un cap de setmana de sol radiant sense pluges a la vista enlloc, tampoc apareixeran els clàssics ruixats de tarda al Pirineu. Sense pràcticament núvols ni pols en suspensió, el cel serà blau amb un temps totalment aprofitable a l’exterior. No es veuen precipitacions a la vista, cosa que, més enllà de la greu sequera que arrosseguem, és normal al mes de juliol.

Mapa de previsió a Catalunya el 8 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Divendres 8 de juliol

De cara al divendres, 8 de juliol, fins a primeres hores encara bufaran mestral i tramuntana a l’Empordà i Ebre, però acabaran desapareixent. Serà una nova jornada radiant i de ple estiu amb sol, pràcticament cap nuvolada de tarda i sense precipitacions. Les temperatures es mantindran similars, però més altes al Pirineu i nord-est.

Moltes màximes es mouran entre els 28º i 33º, però fins a 35º o 36º al prelitoral gironí, Ponent i algun altre punt interior. Més xafogor a la costa, però la nit tornarà a ser de bon dormir fora d’algunes mínimes tropicals a la costa. En definitiva, un ambient de ple estiu sense extrems per aprofitar.

Mapa de previsió a Catalunya el 9 de juliol del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 9 de juliol

Pel que fa al dissabte, 9 de juliol, la calor serà una mica més intensa amb moltes màximes de 30º a 35º. No es descarta algun 36º a l’interior amb xafogor a la costa i sense grans canvis de nit. El sol radiant seguirà dominant sense pluges i, tot i alguna nuvolada puntual a muntanya, no s’esperen ruixats de tarda.

Mapa de previsió a Catalunya el 10 de juliol del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 10 de juliol

Finalment, el diumenge 10 de juliol, seguirem amb aquest ambient de ple estiu amb calor intensa però sense extrems i sol radiant. Tampoc s’esperen precipitacions enlloc amb valors força semblants als de dissabte. La setmana vinent seguirem amb la mateixa tònica, però haurem de veure si la calorada de la península ens acaba afectant.