Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Barcelona

Tardor en estat pur i temps amb una mica de tot aquest Pont del Pilar

Arribaran canvis a prop de la costa, però l’anticicló dominarà a la resta. Migdies una mica més frescos i segueix el fort contrast tèrmic entre el dia i la nit

El temps d’aquestes últimes hores ha estat marcat per l’anticicló i la calma absoluta. Una situació d’estabilitat que continuarà pel Pont del Pilar, en què molta gent té fins a quatre dies seguits de festa. No obstant, tindrem una clara excepció: entraran vents de mar cap a terra que portaran canvis a prop de la costa.

En aquest sentit, esperem que a partir de divendres hi hagi més intervals de núvols a punts del litoral prelitoral, sobretot al sud. Això provocarà l’aparició d’alguns ruixats puntuals, especialment entre les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Ben poca cosa en principi, però aquesta situació també implicarà una refrescada als migdies.

Fora d’aquestes zones, el sol dominarà amb el permís d’algunes boires o núvols baixos matinals, núvols alts i prims i nuvolades de tarda a muntanya. Com més a l’interior, més sol farà amb temperatures sense grans canvis. Seguirem amb un fort contrast tèrmic entre el fred de la nit i la suavitat del migdia amb moltes màximes de 19º a 24º.

De cara als últims dies del pont, la situació també anirà millorant a prop de la costa. És probable que dimarts, l’últim dia festiu, tinguem molta calma i una clara pujada de les temperatures. Una situació que anirem seguint, però seguirem sota els efectes de l’anticicló amb tramuntana intermitent a l’Empordà.

Divendres 8 d’octubre

De cara al divendres, 8 d’octubre, viurem un augment dels intervals de núvols baixos a punts de la costa i prelitoral. Això ho notarem sobretot entre el sud del litoral barceloní i l’Ebre, podent-se escapar alguns xàfecs locals. A la resta farà més sol, però amb boires matinals, nuvolades de tarda amb algun ruixat a l’interior nord-est i tramuntana a la baixa.  

Aquest augment de la nuvolositat en algunes comarques farà pujar les temperatures mínimes. Per tant, no tindrem una matinada tan fresca o freda com les que hem tingut alguns dies de la setmana. En canvi, la màxima baixarà a la costa, localment amb ganes al terç sud, amb la majoria de valors entre 19º i 24º. 

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 8 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 8 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Dissabte 9 d’octubre

El temps seguirà semblant de cara al dissabte, 9 d’octubre. Per tant, mantindrem els núvols baixos a punts del litoral i prelitoral amb possibilitat de més xàfecs. De nou, cauran entre el sud de la costa de Barcelona i l’Ebre, sense descartar algun patac d’aigua aïllat.

A la resta farà més sol, sobretot a les comarques de Lleida, amb boires matinals. A la tarda tornaran a créixer nuvolades a zones de muntanya que poden deixar algun ruixat aïllat a l’interior nord-est. Més fresca al migdia a la costa i nord-est, i sense canvis a la resta.

Mapa de previsió a Catalunya el 9 d'octubre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 10 d’octubre

Pocs canvis tindrem de cara al diumenge, 10 d’octubre, ja que l’anticicló continuarà impulsant vents humits a la costa. Seguiran els intervals de núvols baixos en aquesta zona sense descartar algun plugim o ruixat. Més sol a la resta amb el permís de les boires matinals, alguna nuvolada de tarda i núvols alts i prims.

Mapa de previsió a Catalunya el 10 d'octubre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Dilluns 11 d’octubre

De cara al dilluns, 11 d’octubre i pont per a molta gent, mantindrem un patró de temps molt semblant. Restes de núvols amb cel canviant i algun plugim o ruixat local a la costa sud i més sol i calma a la resta. Tot i això, la situació millorarà lleugerament al litoral i les temperatures no variaran gaire.

Dimarts 12 d’octubre

Finalment, el dimarts 12 d’octubre, festiu a tot arreu, esperem un temps força tranquil. Els núvols i ruixats locals de la costa sembla que desapareixerien del tot i el sol dominarà en conjunt. És possible que les temperatures pugin amb ganes i tinguem un dia d’estiuet, però haurem d’anar confirmant aquest extrem.