Clara millora i adeu a la gota freda, però no fa net: Temps a Catalunya el dijous 10 de setembre del 2020

El sol guanyarà molt protagonisme, però encara hi haurà ruixats febles en algunes comarques. Les temperatures comencen a pujar amb ganes

Imatge d'unes potents nuvolades a l'Empordà
El temps millora però no fa net aquest dijous | Àngel Galán

El temps millora clarament aquest dijous, 10 de setembre, a Catalunya després del pas de la gota freda aquestes darreres hores que ha deixat uns excepcionals 150 l/m² al Port de Barcelona, una espectacular tromba marina a la capital catalana, un intent de tornado i aiguats en diversos punts de forma irregular. Clica aquí per veure el resum de les millors imatges i tots els detalls del balanç de la traca final de la gota freda. 

De cara al dijous, el sol s'imposarà al matí en conjunt i es mantindrà tot el dia com més al sud i Ponent. No obstant, a la tarda les nuvolades tornaran a créixer amb ganes i cauran ruixats febles en general i dispersos en algunes comarques. Tot plegat amb temperatures que tiren clarament cap amunt, a l’espera d’un cap de setmana llarg de la Diada Nacional de Catalunya molt més tranquil i estiuenc.

Mapa de previsió a Catalunya el 10 de setembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Temps molt més tranquil

Pel que fa a l’estat del cel, dijous encara tindrem la ressaca del pas de la gota freda, però el temps millorarà clarament. De matinada encara poden caure ruixats a la costa i, si ens llevem d’hora a primera hora del matí i mirem mar endins, segurament veurem llampegar en direcció les Balears. A Catalunya, però, al matí el sol s’imposarà a la majoria de comarques.

Serà sobretot a partir del migdia i a la tarda quan les nuvolades creixeran a zones de muntanya i del nord-est i quedarà un cel mig ennuvolat en conjunt, excepte a zones de la meitat sud i Ponent, on seguirà dominant més aviat el sol. S’esperen ruixats febles i dispersos al Pirineu, Prepirineu, nord-est i punts del prelitoral, sense descartar que arribi algun plugim al tard a la costa de la meitat nord. Poca cosa tot plegat, sense descartar algun xàfec una mica més intens.

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, baixaran més les mínimes pel cel més serè que tindrem, amb valors nocturns d’entre 14º i 19º al litoral i prelitoral i de 9º a 14º a la resta. Farà fresca a primera hora a tot el territori, però al migdia pujaran els termòmetres, amb la majoria de màximes entre 25º i 30º, més baixes al Pirineu. Tornarem a tenir un migdia de màniga curta a la majoria de comarques.

Calma a partir de la Diada

De cara als següents dies, la Diada Nacional de Catalunya i el cap de setmana estaran marcats per un temps molt tranquil protagonitzat pel sol i calor cada cop més estiuenca, tot i que quedaran alguns ruixats al voltant del Pirineu. Sembla que la setmana que ve podrien arribar més precipitacions que escombrarien gran part del territori, però això encara no es pot confirmar.


Comentaris

envia el comentari