Pluges i repunt de l’hivern aviat, però últim dia d’estiuet: Temps a Catalunya el dijous 12 de març del 2020

El cap de setmana seria més variable i fresc, a l’espera que dilluns arribi una borrasca activa. Dijous hi haurà més bandes de núvols, però les TºC toquen sostre

El temps es complica molt a partir de divendres
La setmana que ve podria començar amb pluges força generals | Àngel Galán

Les temperatures toquen sostre aquest dijous, 12 de març, amb calor molt atípica i màximes que es mouran en molts casos entre els 21º i els 26º, localment més altes a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. De nou, a la costa els termòmetres es quedaran més frenats. La novetat serà l’arribada de diverses bandes de núvols alts i prims que enterboliran el cel arreu, sense descartar algun ruixat al tard.

No obstant, totes les mirades estan posades a la setmana vinent, ja que dilluns podria arribar un front actiu amb pluges generals i una baixada clara de les temperatures que portarà, de nou, un ambient més hivernal.

Pluges i fred a la vista

Els termòmetres ja s’aniran normalitzant entre divendres i el cap de setmana amb l’arribada de canvis, però no seria fins la matinada del proper dilluns que arribaria una borrasca atlàntica que es reactivaria quan arribés al Mediterrani, deixant pluges arreu del territori, especialment als sud, Ponent, Pirineu i nord de Girona.

Mapa de la pluja que prevista a Catalunya el 16 de març del 2020
Mapa de la pluja i neu que s'espera a Catalunya dilluns vinent | ECMWF

Tot plegat amb una baixada clara de les temperatures que ens portaria un ambient més hivernal que no pas primaveral i una baixada de la cota de neu al Pirineu fins als 1.000 metres. Dimarts encara quedarien restes d’inestabilitat, però posteriorment tornarien a pujar els termòmetres i marxaria la pluja. Una situació que haurem de seguir amb molta atenció, ja que la situació encara és força incerta i poden haver-hi canvis importants en la previsió.  

Les TºC toquen sostre dijous

Pel que fa a les temperatures, tocaran sostre a Catalunya aquest dijous amb moltes màximes entre 21º i 26º, especialment a l’interior del territori, mentre que a Ponent i a les Terres de l’Ebre poden quedar més altes, arribant a assolir els 27º i 28º. Unes xifres totalment fora de lloc tenint en compte les dates en què ens trobem.

No obstant, a la costa tornaran a quedar frenades per la humitat i la influència de l’aigua del mar, que en aquesta època està entre freda i fresca. En aquests punts, així com al Pirineu, les màximes se situaran entre els 18º i 23º.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Més núvols arreu

Pel que fa a l’estat del cel, l’apropament d’un front atlàntic poc actiu a casa nostra farà que les bandes de núvols alts i prims vagin a més arreu, deixant un sol força enterbolit i a estones mig tapat. A partir de la tarda i vespre arribarien plugims o ruixats per Ponent, interior de Tarragona i al Pirineu. A més, apareixeran alguns núvols baixos o boires costaneres al litoral.

Temps més mogut a partir de divendres

De cara a divendres, hi haurà molts més núvols arreu i entre la matinada i primeres hores caurien ruixats dispersos i febles a qualsevol punt, mentre que la resta del dia quedarien alguns plugims o xàfecs aïllats, sobretot al voltant del Pirineu. Les temperatures baixaran i ja es normalitzaran al cap de setmana, quan tindrem un cel més canviant amb alguns ruixats diumenge. Tot plegat a l’espera de les possibles pluges de dilluns.

El temps a Barcelona

Temps molt plàcid a la capital catalana aquest dijous amb temperatures una mica més altes i més núvols alts i prims sense pluja. A partir de divendres arriben canvis i dilluns podria ploure amb més ganes.

El temps a Tarragona

Termòmetres més alts també a la ciutat de Tarragona aquest dijous, amb més bandes de núvols alts i prims. Cap de setmana més fresc i canviant a l’espera de possibles pluges de cara a dilluns.

El temps a Girona

Els termòmetres pugen clarament dijous amb màximes entre 23º i 24º i més núvols prims a Girona. Una calorada que no tindrà continuïtat els següents dies, a l’espera que la setmana que ve pugui començar amb pluges.

El temps a Lleida

Les temperatures toquen sostre aquest dijous a la ciutat de Lleida, on les màximes poden rondar els 27º o 28º de forma puntual. Més bandes de núvols, a l’espera de més fresca i possibles pluges en dies vinents.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, pugen més les temperatures dijous amb bandes de núvols prims. Els termòmetres es normalitzen els següents dies amb possibles pluges dilluns vinent.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana tindrem un dijous marcat per la calor atípica i l’arribada de bandes de núvols alts i prims. Més fresca els següents dies i possibles pluges de cara a dilluns.


Comentaris

envia el comentari