URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

No desapareixen els xàfecs, però més calma i xafogor a la costa: Temps a Catalunya el dijous 13 d’agost

Els ruixats no afectaran tantes comarques i les temperatures es mantindran semblants amb calor a ratlla a l’interior

Imatge d'un arc de Sant Martí després d'una tempesta
Els ruixats de tarda afectaran menys comarques | Arxiu

El temps es calma una mica aquest dijous, 13 d’agost, després de les tempestes de les últimes hores en diverses comarques de Catalunya, sobretot de l’interior i Pirineu, que poden seguir apareixent fins primera hora de la matinada. De cara al dijous, els ruixats cauran només a la tarda i quedaran concentrats al voltant dels Ports, Pirineu, Prepirineu i, a diferència de dimecres, a zones del nord-est, on localment poden ser intensos.

Més sol a la resta, tot i que a la tarda també hi arribaran algunes nuvolades inofensives en conjunt. Calor continguda amb la majoria de màximes entre 27º i 33º i segueix l’ambient pesat i xafogós a prop de la costa amb nits de mal dormir.

Mapa de previsió a Catalunya el 13 d'agost del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Menys alertes per tempestes

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà al matí en conjunt, tret d’alguns núvols baixos a prop de la costa, sobretot a les Terres de l’Ebre. A partir del migdia i durant la tarda, tornaran a créixer nuvolades a punts de muntanya que deixaran nous ruixats i tempestes al voltant dels Ports, Pirineu i Prepirineu, però a diferència de dimecres, també apareixeran a zones del nord-est.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té algunes alertes activades entre el nord de Barcelona i interior de Girona per patacs d’aigua forts i, localment, acompanyats de calamarsa:

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya el 13 d'agost del 2020

A la resta de l’interior ja no s’hi espera pluja en principi, mentre que els intervals de núvols també poden arribar a la resta del territori, tot i que quedarà un cel variable sense més conseqüències.

La calor segueix a ratlla

Si ens fixem en les temperatures, seguiran a ratlla amb calor moderada, ja que la majoria de màximes es mouran entre els 27º i 33º, si bé a Ponent poden fregar-se puntualment els 35º. Ambient suportable en conjunt, tot i que la xafogor seguirà sent marcada a la costa, on la nit i matinada tornarà a ser de mal dormir.

Sense grans calorades ni pluges

De cara als següents dies, les temperatures es mantindran semblants o, inclús, poden baixar encara més entre finals del cap de setmana i l’inici de la següent setmana, quan la refrescada es notaria amb més cara i ulls també a la costa. La calor es mantindrà continguda amb ambient suportable en general. Tret de nous ruixats i alguna tempesta al Pirineu, Prepirineu i Ports, no s’espera gran cosa a la resta. No es veuen ni grans calorades ni pluges a la vista.


Comentaris

envia el comentari