Imatge d'un matí de boira a Tona, Osona

El temps entra en bucle, el fred anticicló de gener no dona treva: Previsió a Catalunya el dijous 13 de gener

El sol dominarà arreu i hi haurà força boires matinals amb restes de núvols baixos a punts de la costa. Compte amb les glaçades de nit a molts punts i cada cop més contrast tèrmic

El temps seguirà marcat pel clàssic i fred anticicló del mes de gener de cara a aquest dijous, 13 de gener. Això es traduirà amb sol arreu i moltes boires matinals, especialment cap a la zona de Ponent. No es descarten encara restes de núvols baixos a punts de la costa, especialment la de Barcelona i a primeres i últimes hores.

No obstant, el sol dominarà a pràcticament el 100% del territori sense excepcions i l’anticicló durarà encara força dies. Tot plegat amb temperatures que es mantindran semblants o encara baixaran una mica amb ambient ben fred i hivernal arreu. Les màximes més altes seran al litoral i prelitoral amb entre 9º i 14º, però a la resta tindrem entre 6º i 11º tan sols.

Els termòmetres seran especialment baixos de nit amb glaçades extenses a l’interior i, fins i tot, algun punt costaner. No cal dir que, un any més, es compleix la tradició de la setmana dels barbuts, ‘la més freda de l’any’ segons la dita popular.  

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 13 de gener del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 13 de gener del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Sol i boires amb molta calma

Pel que fa a l’estat del cel, el sol radiant serà el gran protagonista arreu però amb força boires matinals, sobretot a Ponent. No obstant, en conjunt s’aixecaran i tindrem un dia molt plàcid amb només una mica de vent de gregal a la costa. Els núvols baixos costaners seran més escassos i tan sols es concentraran a primeres i últimes hores i bàsicament al litoral barceloní.

Fred de ple hivern

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants o una mica més baixes amb ambient fred de ple hivern. L’ambient serà especialment fred de nit i primeres hores amb glaçades extenses a l’interior i, fins i tot, algun punt local de la costa. Les màximes es mouran de 6º a 11º en conjunt i de 9º a 14º al litoral i prelitoral.

Anticicló per dies

Si donem un cop d’ull als dies vinents, l’anticicló seguirà sent l’amo i senyor del temps a Catalunya. Això es traduirà en força sol, boires i ambient fred, però divendres podrien tornar a augmentar els núvols baixos costaners. Les màximes es recuperaran de cara al cap de setmana, i no seria fins d’avui en vuit que arribarien canvis més destacats.