Alerta per un nou episodi de pluges amb algunes tempestes fortes: Temps a Catalunya el dijous 14 de maig

Les pluges aniran progressant de sud a nord al llarg del dia i puntualment seran intenses. Temperatures en clar descens arreu

Imatge d'un dia de pluja a la ciutat de Barcelona
La pluja serà la gran protagonista d'aquest dijous a tot el territori català | EFE

L’arribada d’una nova bossa d’aire fred en alçada acompanyada de vents del sud-est ens portarà un nou episodi de pluges a Catalunya aquest dijous. Al llarg del matí, s'iniciaran per la meitat sud del principat, però de cara al migdia i la tarda, s'estendran també a la meitat nord i est de Catalunya. En general seran entre febles i moderades, d'anar fent, però no es descarta puntualment algun nucli tempestuós, sobretot a les comarques de Tarragona. A últimes hores de la jornada desapareixeran també de sud a nord. Amb tot, les temperatures quedaran clarament més curtes arreu i la majoria de valors quedaran per sota dels 18ºC a gran part de Catalunya.

Dia passat per aigua 

Aquest dijous, 14 de maig, el començarem amb una matinada i primeres hores del matí protagonitzades pels núvols arreu i les primeres pluges i algunes tempestes fortes que podrien afectar el Baix Ebre, la Terra Alta, Baix Camp i el Tarragonès, així com d'altres zones de la meitat sud del principat.  Els xàfecs també s'escamparan en altres punts del litoral i prelitoral al llarg del matí, així com per la Catalunya interior al llarg del migdia i primeres hores de la tarda, quan també arribaran a les comarques de Barcelona i Girona, on seran més febles i en principi, sense tempestes. No obstant, durant la tarda acabarà plovent a tot Catalunya.

En aquest sentit, el (SMC) Servei Meteorològic de Catalunya, ja ha activat avisos per intensitat de pluja superior a 20 litres/m² en 30 minuts a gran part de la zona central de Catalunya i el litoral sud al llarg de la tarda d'aquest dijous.

Mapa d'avisos del Servei Meteorològic de Catalunya
Avisos activats del SMC per intensitat de pluja aquest pròxim dijous | Meteocat

En general, no s'esperen grans quantitats de pluja acumulades, tret de les comarques del sud de Tarragona, on localment es podrien superar els 50 litres/m². A la resta, sovintejaran els registres d'entre 10 i 30 litres/m², sent els més modestos a la zona nord de la Costa Brava, Alt Empordà principalment. A partir del vespre, les precipitacions començaran a minvar de sud a nord i durant la nit acabaran desapareixent de tot arreu.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dijous 14 de maig a Catalunya | Catalunya Diari

Amb tot, els termòmetres quedaran tocats i pràcticament enlloc s'assoliran els 20ºC. La majoria de màximes es mouran entre els 15 i els 17ºC al litoral i prelitoral, mentre que a l'interior, quedaran per sota dels 15ºC en molts casos. Al Pirineu, el descens de les temperatures encara serà més significatiu respecte a aquest dimecres. La neu podria tornar als cims de la serralada, amb una cota de neu que baixarà fins als 2.200 metres de cara a la tarda. 

S'acaben les pluges generals, però no els ruixats

Aquest pròxim divendres, la situació millorarà clarament, amb més sol però els xàfecs i tempestes de tarda tornaran a ser presents, principalment al Pirineu i Prepirineu de Lleida, així com també a l'interior de l'Ebre. Tot plegat, amb unes temperatures que es recuperaran notablement. De cara al pròxim cap de setmana, els ruixats i les tempestes tornaran a ser les clares protagonistes a molts indrets de l'interior, però també de la costa, especialment del sud de Barcelona i Tarragona, amb un temps que serà molt canviant en general, típic de primavera. Les temperatures es mantindran sense canvis significatius el pròxim cap de setmana.

El temps a Barcelona

Ambient rúfol i plujós a la ciutat comtal aquest pròxim dijous, les pluges seran més continuades durant la segona meitat del dia, tot i que no s'esperen grans quantitats de precipitació, al voltant dels 10 litres/m². Temperatures clarament més baixes, màximes al voltant dels 17ºC.

El temps a Tarragona

Ambient rúfol i plujós també a la ciutat de Tarragona aquest pròxim dijous, les pluges seran més continuades durant la primera meitat del dia, quan són probables fins i tot algunes tempestes. És dels indrets on s'espera que plogui més, puntualment es podrien superar els 30 litres/m². Temperatures clarament més baixes, màximes al voltant dels 16ºC.

El temps a Girona

Dijous protagonitzat pels núvols i temperatures clarament més baixes a la ciutat de Girona. Les pluges arribaran durant la segona meitat del dia i puntualment podrien ser intenses. Tot i això, no s'esperen grans quantitats de precipitació, al voltant de 10 litres/m² i sense tempesta.

El temps a Lleida

Dijous protagonitzat pels núvols i temperatures clarament més baixes també a la ciutat de Lleida. Les pluges arribaran durant la segona meitat del dia i puntualment podrien ser intenses i amb alguna tempesta. Tot i això, no s'esperen grans quantitats de precipitació, al voltant de 20 litres/m².

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, aquest dijous vindrà protagonitzat núvols i la pluja que serà més continuada durant la segona meitat del dia, tot i que no s'esperen grans quantitats de precipitació, al voltant dels 10 litres/m². Temperatures clarament més baixes, màximes al voltant dels 16ºC.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana aquest dijous vindrà protagonitzat també pels núvols i la pluja que serà més continuada durant la segona meitat del dia, tot i que no s'esperen grans quantitats de precipitació, al voltant dels 15 litres/m². Temperatures clarament més baixes, màximes al voltant dels 14ºC.


Comentaris

envia el comentari