Imatge d'un cel amb força núvols que indiquen l'arribada d'un canvi de temps a Catalunya

Tot igual a l’espera del canvi de temps més important de la setmana: Previsió a Catalunya el dijous 15 d’abril

Es manté la batalla entre els núvols i el sol amb alguns ruixats de tarda. A partir de divendres, les TºC tocaran fons amb xàfecs i neu

De cara a les properes hores, el temps no es mourà pràcticament ni una coma, a l’espera que es compliqui més just a les portes del cap de setmana. Abans, però, aquest dijous, 15 d’abril, estarà marcat de nou pel cel enterbolit, especialment durant el matí, quan ens aniran creuant algunes bandes de núvols alts i prims, i més assolellat a la tarda. Tot i això, de matinada i durant les primeres hores del matí són probables alguns ruixats febles en alguns punts de l’extrem sud del territori i al Prepirineu de Lleida.

En tot cas, el matí es mantindrà força tranquil i sense més conseqüències, tot i alguns plugims a l'Ebre, abans de més moviment cap a l’hora de dinar. Serà doncs a partir del migdia, que hi haurà creixement de nuvolades en àrees del Pirineu, Prepirineu i sectors de l’interior de Catalunya, on descarregaran alguns ruixats localment de forta intensitat i no es descarta que vagin acompanyats de tempesta. A més, es deixarà sentir el vent en alguns trams de la costa. 

Tot plegat, a l’espera que divendres arribi a casa nostra l’anunciat canvi de temps, que ens portarà una nova tongada de tempestes i accentuarà l’ambient més hivernal amb una cota de neu que tirarà ben avall. 

Pocs canvis en el cel, però no us en fieu

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dijous, alguns punts de les Terres de l’Ebre, el pla de Lleida, sectors de l’interior i trams del Pirineu i Prepirineu lleidatà començaran el dia amb algunsnúvols baixos residuals del dimecres, que deixaran les primeres hores del dia força cobertes. Tot plegat, no portarà massa conseqüències, però sí que són probables alguns plugims febles i dispersos en aquests sectors. 

A la resta, l’inici del dia vindrà marcat per un cel menys cobert, però es començaran a intuir les bandes de núvols alts i prims que acabaran marcant el temps d’arreu del territori fins ben bé l’hora de dinar. Serà a partir del migdia que creixeran nuvolades i s’esperen ruixats localment forts i acompanyats de tempesta en sectors del Pirineu i Prepirineu, en especial al sector de Lleida, i la Catalunya Central. No s’acumularan grans quantitats d’aigua i la cota de neu rondarà entre els 1.400 i 1.600 metres. Tret d’aquests punts, la tarda es preveu amb més estones de sol. Vent de gregal entre fluix i moderat que es farà notar a la costa, en especial entre el Maresme i el sud de la Costa Brava. 

Mapa de previsió de matí a Catalunya el 15 d'abril del 2021
Mapa de previsió de matí per aquest dijous | Catalunya Méteo

Mapa de previsió de tarda a Catalunya el 15 d'abril del 2021
Mapa de previsió de tarda per aquest dijous | Catalunya Méteo

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els termòmetres es mantenen a ratlla

Pel que fa a  les temperatures, es mantindran força semblants o baixaran tan sols una mica. De nit i durant les primeres hores del dia, l’ambient serà un pèl més fred que l’última matinada, baixaran al voltant d’un parell de graus, en especial cap al sud, trams del Pirineu i al nord-est del territori. Per contra, seran una mica més altes les mínimes a les comarques de Lleida i punts de l’interior.

En canvi, les màximes en general quedaran una mica més curtes arreu, valors entre els 12 ºC i 18 ºC, excepte al Pirineu on probablement no superaran els 10 ºC. Amb tot plegat, podrem seguir arraconant una jornada més la roba lleugera i primaveral, ja que es mantindrà aquest ambient atípic per mitjans d’abril.

Es confirma el canvi de temps previst per finals de setmana

Realment tot sembla indicar que el refrany popular “No donis l’hivern per passat fins que l’abril no s’hagi acabat” anirà molt ben encaminat i s’ajustarà amb el canvi de temps que s’està preparant per als propers dies. 

Segons assenyalen els mapes, entre la tarda de divendres fins dissabte al migdia, entrarà una massa d’aire molt freda provinent del centre d’Europa, imagineu-vos com serà de gèlida que, a 5.500 metres, s’assolirà una temperatura al voltant dels 30 ºC sota zero. Això es traduirà clarament amb una forta i notable baixada dels termòmetres acompanyada de ruixats puntualment intensos, tempestes i nevades a cotes força baixes, fins als 800 o 700 metres. Una situació ben interessant més pròpia del mes de març que haurem d'anar seguint amb atenció.