Imatge d'unes potents nuvolades a Verges, Baix Empordà

Compte amb alguns forts patacs d’aigua, però últim dia d’ambient atípic: Temps a Catalunya dijous 15 de juliol

Hi ha alertes per tempestes a la costa i a l’interior, sobretot de nit. Dijous serà un dia d’impàs, a l’espera de molta més calma i d’un canvi important de TºC

El temps d’aquestes properes hores es complicarà una mica. Els xàfecs que hem tingut durant la tarda a punts del nord-est, Pirineu i zones properes aniran a més en algunes comarques. Durant el vespre, nit i matinada poden caure xàfecs localment forts a punts de la costa i de la Catalunya Central.

Les tempestes més destacades poden caure fins a primeres hores d’aquest dijous, 15 de juliol. Ho faran especialment en trams de la costa entre Tarragona i Barcelona, arribant potser al prelitoral. Seran fenòmens concrets i inconnexes i hi ha diverses alertes activades en aquest sentit.

El dia quedarà encara amb intervals de núvols entre Barcelona, Girona i el Pirineu, on a la tarda es poden repetir alguns xàfecs. Més sol a la resta, tramuntana al nord de l’Empordà i calor encara a ratlla. Els propers dies torna el temps de ple estiu amb calma absoluta i més calor.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 15 de juliol del 2021
Mapa de previsió per dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 15 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Alerta per algunes fortes tempestes

Pel que fa a l’estat del cel, haurem d’estar pendents de les possibles fortes tempestes de nit, matinada i primeres hores de dijous. Seran disperses i locals i afectaran principalment punts de la costa i prelitoral entre Tarragona i Barcelona.

No se’n descarten alguna a la Catalunya Central. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades diverses alertes per forts aiguats locals:

Mapa de d'alertes per tempestes fortes a Catalunya el 15 de juliol del 2021
Mapa de d'alertes per tempestes fortes aquest dijous | METEOCAT

Quedaran intervals de núvols entre Barcelona, Girona i el Pirineu, on a la tarda es repetiran alguns xàfecs o tempestes dispersos. Més sol a la resta i tramuntana encara a l’extrem nord de l’Empordà. Més enllà de la marinada, ja no s’espera vent destacat a la resta, però el risc d’incendis segueix elevat.

Últim dia d’ambient atípic

Pel que fa a les temperatures, es mantindrà la calor força a ratlla encara, tot i que pugen una mica. La majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º, localment més altes a Ponent i l’Ebre. Aprofitem aquest ambient de luxe, ja que serà l’últim dia amb valors tan baixos per l’època.

De nit també continuarà fent fresca o, inclús, fred al Pirineu i alguns punts de l’interior. Una nova matinada de tapar-se força amb pràcticament tot Catalunya per sota dels 20º. Es tornarà a baixar dels 15º a l’interior i dels 10º al Pirineu.

Remuntada clara de la calor d’estiu

De cara als propers dies, la calor ja farà un gran salt endavant el divendres. Serà el cap de setmana quan tindrem els dies més càlids de la setmana amb un temps de ple estiu. Ja no plourà enlloc amb sol en conjunt i temperatures de ple estiu per sobre dels 35º a les zones més càlides de l’interior.