Imatge d'un matí amb boira a Barcelona

Ambient cada cop més d’hivern, però no es veu el final de l’anticicló: Temps a Catalunya dijous 16 de desembre

Les boires persistents seguiran a Ponent i el sol dominarà a moltes comarques, però hi haurà més núvols baixos a prop de la costa. El vent de gregal aportarà més fred

L’anticicló es troba còmode a casa nostra i aquest dijous, 16 de desembre, continuarà la calma absoluta arreu. D’aquesta manera, seguirem amb les boires a l’interior que seran persistents a Ponent i vall de l’Ebre i força sol a la resta. No obstant, hi haurà canvis a causa del vent de gregal, que farà baixar més les temperatures i aportarà més núvols baixos a la costa.

Aquest ambient més fred s’anirà consolidant al llarg dels dies vinents amb una sensació cada cop més hivernal. Deixarem enrere els migdies massa suaus per l’època de les darreres jornades. Tot i aquests petits canvis, l’anticicló durarà molts dies i no està clar quan acabarà.

Petits canvis, però segueix la calma

Pel que fa a l’estat del cel, seguirem amb un fort contrast entre les boires i el sol. L’ambient boirós afectarà moltes comarques tan sols al matí, però a Ponent i a la vall de l’Ebre tornaran a ser persistents. Molta precaució amb la visibilitat reduïda si hem de conduir amb boira.

En canvi, el sol seguirà dominant a la majoria de comarques amb el permís d’algunes bandes inofensives de núvols alts i prims. La novetat serà que el vent de gregal farà augmentar els intervals de núvols baixos a prop de la costa sense més conseqüències.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 16 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 16 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Primers canvis en les TºC

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran encara semblants a la majoria de Catalunya. No obstant, l’entrada de vents més freds de gregal ja faran baixar els termòmetres al nord-est i al voltant del Pirineu. Contrast tèrmic entre el fred matinal i el migdia més agradable amb moltes glaçades dèbils i màximes de 12º a 17º, més baixes a les zones amb boira.

Més fred, però segueix la calma

De cara als dies vinents, l’anticicló continuarà i garantirà un temps molt tranquil amb sol i boires. Tan sols es repetiran alguns núvols baixos a prop de la costa, localment amb algun plugim. El més destacat serà el descens progressiu de les temperatures que ens retornarà l’ambient més normal per l’època.