Imatge d'una sortida de sol a Calella de Palafrugell

Ambient primaveral fora de lloc, i encara ha d’arribar el pic càlid: Temps a Catalunya el dijous 17 de febrer

Un anticicló subtropical farà que les temperatures encara pugin més entre dijous i divendres. El cap de setmana la situació canviarà de cop

El temps primaveral d’aquestes últimes hores encara anirà a més de cara al dijous, 17 de febrer, amb valors ben atípics per l’època. Tindrem un ambient més propi de març o principis d’abril amb màximes d’entre 17º i 22º en general, més baixes a punts del Pirineu. Tot plegat amb força sol, boires matinals, bandes de núvols alts i prims i restes de vent a l’Ebre i nord de l’Empordà.

El pic d’aquesta calor atípica i avançada per l’època el viurem divendres, sense descartar algun rècord fregant els 25º a Ponent i al sud. No obstant, l’arribada d’un front atlàntic farà canviar radicalment el temps el cap de setmana. Serà llavors quan els termòmetres es desplomaran i es normalitzaran amb alguns ruixats bàsicament al nord-oest i neu al Pirineu de Lleida.

Fins llavors, toca vestir-se amb mànigues de camisa amb migdies molt suaus o càlids per l’època. Fins i tot podrem gaudir de les mànigues curtes en algunes zones al centre de la jornada, sobretot del sud i Ponent.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 17 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 17 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Temperatures fora de lloc

Les temperatures, encara pujaran més de dia i la majoria de màximes es mouran entre els 17º i 22º, més baixes a punts del Pirineu. Un ambient totalment atípic que farà vestir-nos amb mànigues de camisa o, localment, mànigues curtes al centre de la jornada. De nit farà un fred moderat amb glaçades febles a tot estirar a punts de l’interior nord i Pirineu.

Calma total

Si ens fixem en l’estat del cel, esperem un dijous de calma absoluta marcat pel sol i sense precipitacions enlloc. Tan sols hi haurà boires matinals, restes de núvols baixos a la cara nord del Pirineu i ens creuaran núvols alts i prims arreu. També quedaran restes de vent a l’Ebre i nord de l’Empordà, unes excepcions en una jornada totalment aprofitable a l’exterior.

Pic càlid a l’espera de la patacada

Les temperatures tocaran sostre divendres, quan no es descarta fregar els 25º al sud o Ponent i, fins i tot, algun rècord. Un ambient totalment fora de lloc per trobar-nos a ple hivern que acabarà de tot dissabte. Un front atlàntic farà caure en picat de cop els termòmetres i arribaran alguns xàfecs al nord-oest amb nevada a la cara nord del Pirineu.