Imatge d'un temporal de mar dur a Calella de Palafrugell

Temps més típic de Londres en bucle, però dubtes sobre les pluges: Previsió a Catalunya el dijous 17 de març

Un dia més, mantindrem molts núvols amb ventades a prop de mar i ambient entre fresc i fred. Poca aigua de moment, amb més opcions de pluja a partir de divendres

El temps seguirà ben mogut i amb un panorama que, per enèsim dia consecutiu, serà més típic de Londres que no pas del Mediterrani. Una jornada més, aquest dijous 17 de març mantindrem molts núvols arreu, però de pluja se n’espera ben poca. És probable que plogui amb més alegria a les Terres de l’Ebre, així com més ruixats a Lleida i cara nord Pirineu (neu 2000 m.).

No obstant, a la resta pràcticament no s’espera aigua, sense descartar algun plugim o ruixat molt tímid i local, sobretot a l’interior. El vent de gregal es reforçarà a la costa i zones elevades del prelitoral, escombrant aquestes pluges cap al sud. Tot plegat amb molt mala mar i temperatures que baixaran encara més amb ambient fresc en conjunt, localment fred.

De cara als dies vinents, mantindrem aquest temps mogut i gens lluït, però amb molts dubtes pel que fa a les precipitacions. Sembla que divendres les pluges podrien guanyar extensió, sobretot al litoral i prelitoral, així com en alguns moments del cap de setmana. No obstant, tot dependrà dels vents si bufen més de llevant o gregal i, per tant, si van més o menys carregats d’humitat.

Ho haurem d’anar seguint amb atenció, però malauradament està sent una setmana desaprofitada en aquest sentit. Molts núvols i poca pluja en conjunt, esperem que vinguin més tongades de precipitacions per acabar de revertir la sequera. Tot plegat amb temperatures que encara baixaran més el cap de setmana.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 17 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 17 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Molts núvols i poca pluja, de moment

Pel que fa a l’estat del cel, mantindrem un temps gens lluït aquest dijous amb molts núvols, però poca pluja. Els vents de gregal mantindran el gruix de les precipitacions al sud del Mediterrani, però amb molts núvols arreu. És probable que les pluges es concentrin a les Terres de l’Ebre, on poden ser més continuades.

També cauran alguns ruixats a les comarques de Lleida i, sobretot, a la cara nord del Pirineu. A la resta ben poca cosa, tan sols algun plugim o ruixat molt local i dispers, i ni de bon tros a tot arreu. Compte un dia més amb el fort temporal de mar a causa dels forts vents de gregal que es deixaran sentir arran de costa i en zones elevades.

Temperatures avall

Si ens fixem en les temperatures, baixaran encara més en el conjunt del territori durant el dia. L’ambient serà en conjunt fresc i més hivernal que primaveral, localment fred, amb valors una mica per sota dels que tocaria. Moltes màximes es mouran entre els 12º i 17º, mentre que les mínimes es mantindran força similars.