Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Calor tòrrida totalment fora de lloc per l’època, s’apropen els primers 40ºC: Temps a Catalunya el dijous 19

Les temperatures encara han de tocar sostre i podem tenir rècords de calor en un mes de maig. Tot plegat amb nits tropicals, xafogor i sense pluja a la vista

El temps seguirà marcat els dies vinents per les temperatures, que encara han de tocar sostre. La calorada excepcional arribarà al seu punt àlgid el cap de setmana, quan podrem registrar alguns rècords. Serà llavors quan gran part del país es mourà entre els 31º i 36º, però a Ponent i l’Ebre es poden assolir els 40º.

Calor molt desbocada i sufocant per l’època que anirà acompanyada de molta pols en suspensió i nits tropicals al sud i la costa. Un ambient més propi de canícula d’estiu a ple mes de maig que anirà acompanyat de molta calma. Dijous potser baixa la temperatura de forma transitòria al litoral i prelitoral, però durarà ben poc.

Tot plegat amb força sol, però calitja, noves bandes de núvols alts i prims i boires en trams costaners, sobretot al matí. Les nuvolades de tarda poden tornar a deixar alguna gotellada o ruixat local al Pirineu, però no es veuen pluges a la vista.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 19 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 19 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Cada cop més calor

Pel que fa a les temperatures, aquest dijous baixaran una mica tan sols al litoral i prelitoral, però es mantindran semblants a la resta. Les màximes es mouran entre els 30º i 35º a l’interior i entre els 27º i 32º al litoral, prelitoral i zones de muntanya. Un ambient igualment de ple estiu amb més xafogor a la vostè i alguna nit tropical.

De fet, els dies vinents les nits tropicals guanyaran terreny i les temperatures encara pujaran més. Serà sobretot el cap de setmana quan les màximes es mouran entre els 31º i 36º amb calor tòrrida i xafogor a la costa. Atenció perquè a Ponent i a l’interior de l’Ebre es poden assolir els 40º, ambient excepcional sense descartar alguns rècords.

Calma total i pols en suspensió

Si ens fixem en l’estat del cel, tant aquest dijous com els dies vinents la pols en suspensió anirà a més. Això farà que la calitja i el cel a estones marronós vagin a més, també amb noves bandes de núvols alts i prims. Es mantindran les boires en trams costaners i les nuvolades de tarda a muntanya sense descartar alguna gotellada o ruixat local al Pirineu.