Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Tot segueix igual de moment amb ambient d'estiu aquest dijous

Les TºC es mantindran altes per l’època amb força sol en conjunt. Poques excepcions amb pols en suspensió, i no es veu el final

El temps es mantindrà molt semblant al de les últimes hores de cara a aquest dijous, 2 de juny. Les temperatures seguiran massa altes per l’època amb migdies de ple estiu i nits entre fresques i suaus. De nou, es poden assolir o rondar els 35º a Ponent, mentre que s’assoliran o superaran lleugerament els 30º a l’interior i punts del prelitoral.

Els termòmetres tornaran a quedar més frenats a la costa, tot i que amb xafogor i ambient d’estiu al migdia també. Una calor sense extrems amb força sol en conjunt, amb el permís d’alguns núvols alts i prims. També hi haurà bancs de boira o boirines puntuals a la costa, així com pols en suspensió provinent del nord de l’Àfrica.

A la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que poden deixar algun ruixat al Pirineu, sobretot a l’Alt Pirineu. Els dies vinents es mantindrà la calma i l’ambient estiuenc, així com les nuvolades de tarda a punts de muntanya.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 2 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 2 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Segueix la calor

Pel que fa a les temperatures, la calor intens aper l’època es mantindrà amb ambient de ple estiu al migdia. Màximes que tornaran a assolir els 35º a Ponent, però fins a 30º o lleugerament pel damunt a l’interior i punts del prelitoral. En canvi, a la costa quedaran lleugerament més frenades sense arribar als 30º, però amb xafogor.

Tot i la calor del migdia, la nit i primeres hores seran fresques o suaus i, per tant, es podrà dormir bé arreu en general. Sembla que aquesta serà la dinàmica durant els dies vinents, i no es veu el final d’aquesta situació més pròpia de finals de juny.

Calma absoluta

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol i la calma dominaran en conjunt arreu amb ben pocs matisos. Tan sols hi haurà algunes bandes de núvols alts i prims inofensius i algunes boirines o boires a punts de la costa. A la tarda creixeran nuvolades a zones de muntanya que, a tot estirar, deixaran algun ruixat aïllat al Pirineu.

A més, seguirem amb pols africana en suspensió, cosa que mantindrà una qualitat de l’aire no gaire bona. La resta de la setmana mantindrem aquest temps tranquil amb nuvolades i alguns ruixats de tarda.