Imatge d'un dia de pluja

Traca final de les pluges, però pendents del temps per Sant Jordi: Previsió a Catalunya el dijous 21 d’abril

Les precipitacions cauran encara dijous a moltes comarques, però anirà millorant a la tarda. Divendres tindrem treva, però tornen els xàfecs per Sant Jordi

El temps tan mogut d’aquestes últimes hores tindrà continuïtat de cara a aquest dijous, dia 21 d’abril. D’aquesta manera, la DANA que se’ns ha llençat al damunt provocarà la traca final de precipitacions a diverses comarques. Entre la matinada, matí i migdia continuaran les pluges a Girona, Barcelona, resta de litoral i prelitoral i Catalunya Central.

No es descarten xàfecs a la resta, tot i que en principi seran més dispersos i puntuals. A la tarda encara pot ploure en aquestes mateixes zones, però deforma cada cop més dispersa i acabaran desapareixent mar endins. Tot plegat amb vent que girarà a mestral i tramuntana-gregal als dos extrems, neu a les cotes altes del Pirineu i temporal de mar encara.

Les temperatures començaran a remuntar, a l’espera d’un divendres més tranquil i càlid sense precipitacions. Serà una treva amb força sol al matí i més núvols a la tarda, a l’espera de nous xàfecs per Sant Jordi. Haurem de veure on acaben caient, però per ara afectarien el centre i nord i els mapes rebaixen la possibilitat d’una regada general.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 21 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 21 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Segueix la pluja

La pluja es mantindrà durant la nit, matinada i matí a Girona, Barcelona, Catalunya Central i resta del litoral i prelitoral. No es descarta alguna tempesta localment forta i que, en tot l’episodi, s’acumulin més de 100 l/m² a l’Empordà i Ebre. En canvi, més calma i cada cop més clarianes cap a Ponent, alhora que entraran el mestral i tramuntana als dos extrems.

Un gir de vents que es deurà al fet que la DANA començarà a desplaçar-se cap a l’est del Mediterrani amb vent més del nord. De fet, a la tarda encara pot ploure a les mateixes zones, però amb xàfecs cada cop més dispersos i febles. La pluja anirà marxant mar endins, per on acabarà desapareixent a últimes hores.

Tot plegat amb aquestes ventades al sud i Empordà i una cota de neu pujant als 1800 metres al Pirineu. Tot i aquesta previsió, poden aparèixer ruixats de forma més dispersa a la resta de Catalunya. Temps 100% primaveral i ben mogut que anirà molt bé per anar regant boscos i camps i omplir més els pantans.

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, pujaran en general amb un ambient entre fresc i suau al centre del dia. La majoria de màximes es mouran entre els 16º i 21º amb poca amplitud tèrmica entre el dia i la nit. Per tant, la matinada no serà freda, tot i que el vent i la pluja provocarà una sensació de fresca i humitat a molts punts.

Treva i nous xàfecs

De cara al divendres, la pluja serà història amb més estones de sol al matí, però més núvols de nou a la tarda. No es descarten alguns ruixats a l’extrem oest a últimes hores amb temperatures que pujaran més, ambient càlid al migdia. Totes les mirades estan posades en la diada de Sant Jordi, ja que el temps es tornarà a complicar.

Els últims mapes donen xàfecs que podran caure de forma dispersa a punts del centre i nord de Catalunya. Per tant, s’allunya la possibilitat d’una regada més general, tal com semblava fa tan sols 24 hores. Una previsió encara ben incerta que haurem d’anar seguint amb atenció, ja que les roses i els llibres estan en joc.