Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Gavà

Calma a l’espera d’algun ruixat, noves ventades i més fred: Temps a Catalunya el dijous 24 de febrer del 2022

El canvi de temps més destacat arribarà just a les portes del cap de setmana de carnestoltes. El que més notarem serà la baixada de temperatures els dies vinents

El temps es mantindrà encara relativament tranquil de cara a aquest dijous, 24 de febrer. El cel estarà canviant pel pas de bandes de núvols més presents durant la tarda i nous núvols baixos o boires a la costa. No s’esperen precipitacions amb un ambient que es mantindrà semblant o pujaran una mica les temperatures, sobretot de nit.

Moltes màximes es mouran entre els 14º i 19º, localment més altes, amb fred moderat de nit i primeres hores. Tot plegat serà el preludi dels canvis que arribaran divendres, just a les portes del cap de setmana de carnestoltes. Llavors tindrem alguns ruixats al sud del territori, reapareixeran el mestral i la tramuntana i baixaran les temperatures.

De fet, el més destacat dels dies vinents serà el descens dels termòmetres, que ens retornarà un ambient més hivernal. No obstant, de pluges abundants i generals no se’n veuen per cap lloc. La sequera continuarà a mitjà termini i, malauradament, la situació anirà empitjorant, almenys fins a principis de març.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 24 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 24 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Calma a l’espera dels canvis

Pel que fa a l’estat del cel, seguirem amb una situació força variable marcada per la combinació del sol i alguns intervals de núvols. De fet, aquesta nuvolositat serà més present de cara a la tarda, però de precipitacions no n’esperem enlloc amb calma arreu. Tan solos podria escapar-se alguna gotellada a partir de la tarda o vespre a la cara nord del Pirineu.

Temperatures semblants

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran força semblants o pujaran una mica més, especialment de nit. La majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º, localment més altes a punts del sud. Fred força moderat de matinada i primeres hores amb termòmetres, en conjunt, alts per l’època.

Arriben els canvis

De cara als dies vinents, divendres arribaran canvis en el temps en forma d’alguns ruixats al sud i noves ventades de mestral i tramuntana. De fet, aquest vent es mantindrà més dies i obrirà la porta a un descens clar de les temperatures. Tornarem a notar un ambient més hivernal el cap de setmana de carnestoltes, però sense pluges a la vista malauradament.