Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Verges, Baix Empordà

Gran salt endavant de les TºC dijous que anirà a més i torna la calma

Els termòmetres aniran remuntant els dies vinents amb retorn de la calor als migdies, però sense extrems. Desapareixen del tot les pluges amb força sol

La regada de les últimes hores ha estat generosa a moltes comarques i, més o menys, ha plogut arreu. Una gran notícia després de la forta calorada dels darrers dies que havia ressecat molt el terreny a les portes de l’estiu. Però tot plegat ja és història i la calma dominarà dijous, 26 de maig, amb clara remuntada de temperatures, encara amb molta fresca de nit.

El sol dominarà en conjunt amb tan sols restes d’alguns intervals de núvols, sobretot a la meitat nord. Ja no s’esperen pluges, amb tan sols plugims a les cotes altes de la cara nord del Pirineu. Les nuvolades de tarda podrien deixar alguna gotellada o ruixat molt aïllat al Pirineu o nord-est amb cel mig ennuvolat, ben poca cosa.

Tot plegat amb tramuntana a l’Empordà, mestral al matí a l’Ebre i clara remuntada de les temperatures, localment marcada. La majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º amb ambient molt suau o moderadament càlid al migdia, però més fresca al Pirineu. Els dies vinents seran molt tranquils i amb cada cop més calor al migdia, però lluny dels extrems de dies enrere.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 26 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 26 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Torna la calma

Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt i ja no esperem noves pluges enlloc. Tan sols quedaran restes d’intervals de núvols a la meitat nord, així com alguns núvols baixos al matí a qualsevol punt. Per tant, una jornada força aprofitable en conjunt i amb cel força assolellat a la majoria de comarques.

No obstant, durant tot el dia hi haurà més núvols i algun plugim a la cara nord del Pirineu, sobretot en cotes altes. També creixeran nuvolades que a la tarda deixaran el cel mig ennuvolat sense descartar algun ruixat aïllat al Pirineu i nord-est. Poca cosa en una jornada força tranquil·la, tot i que es manté la tramuntana a l’Empordà, així com mestral matinal a L’Ebre.

Temperatures cap munt

Si ens fixem en les temperatures, remuntaran clarament de cara a aquest dimecres arreu. Tot i això, la nit i a primeres hores la fresca serà molt marcada, fins i tot tocarà fons amb un dia de contrasts. La majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º, les més altes a Ponent i sud, però força més fresca al Pirineu nord.

Aquesta serà la dinàmica els dies vinents, amb una remuntada que ens retornarà la calor pre-estiuenca. Moltes màximes rondaran els 30º al prelitoral i interior el cap de setmana, però fins a 35º a Ponent. Una calor molt més suportable i lluny dels extrems de dies enrere acompanyada de força calma.