Imatge d'una sortida de sol amb molts núvols a Sant Climent Sescebes

Primers canvis a l’espera d’un cap de setmana llarg de Castanyada més mogut: Temps a Catalunya el dijous 28

Cauran alguns ruixats locals a punts de la costa dijous. Els propers dies arribarà un front que portarà xàfecs a més comarques amb menys fred de nit

La monotonia i temps més aviat avorrit que hem tingut els darrers dies tenen les hores comptades. Els primers canvis arribaran aquest dijous, 28 d’octubre, en forma d’alguns ruixats puntuals en trams de la costa. Seran fenòmens locals i els més probables cauran a la Costa Brava i l’Ebre.

Ben poca cosa tot plegat i no es descarta algun ruixat aïllat fora d’aquestes zones, sobretot a la tarda a la Catalunya Central. Cel una mica més canviant en conjunt, però el sol seguirà dominant a la majoria de comarques. A Lleida i zones properes seguirem amb un bon sol i les temperatures es mantindran semblants o més curtes en conjunt.

Totes les mirades estan posades en el cap de setmana llarg de Castanyada, ja que arribaran canvis destacats. Un frontatlàntic obrirà la porta a xàfecs que poden caure a diverses comarques. Hi ha força incertesa encara i ho haurem d’anar confirmant, però tot indica que el plat fort vindria la matinada de dissabte a diumenge.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 28 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 28 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Primers canvis en el temps

Pel que fa a l’estat del cel, hi haurà més inestabilitat i, al llarg del dia, creixeran nuvolades al Mediterrani. Cauran xàfecs principalment a sobre del mar, però alguns d’ells fregaran puntualment trams de la costa. On és més probable que caiguin és a la Costa Brava i entre l’Ebre i el Camp de Tarragona.

Ben poca cosa en principi i fenòmens molt concrets, tot i que no es descarta algun patac d’aigua puntual. Hi haurà un cel a estones més canviant, tot i que el sol seguirà dominant en conjunt, especialment com més a Ponent. A la tarda creixeran nuvolades a punts de la Catalunya Central i de muntanya que poden deixar algun ruixat aïllat.

Petits canvis en les TºC

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran força semblants o baixaran lleugerament durant el dia. La majoria de màximes es mouran entre els 16º i 21º, però quedaran més curtes al Pirineu. Un ambient més fresc de dia, però de nit pujaran les mínimes allà on hi hagi intervals de núvols.

De nou, es poden repetir tímides glaçades a punts de muntanya o en fondalades locals de l’interior. En alguns punts costaners la nit serà poc freda, especialment al litoral barceloní, on les mínimes es mouran entre els 13º i 16º.

Canvis destacats a la vista

De cara als propers dies, divendres serà un dia amb més intervals de núvols, però ben poca aigua i temperatures més altes. Totes les mirades estan posades en el frontatlàntic que arribarà de cara al cap de setmana i que portarà canvis més destacats. Aniran arribant alguns xàfecs per les comarques de Ponent i Pirineu, però el plat fort arribarà la matinada de dissabte a diumenge.

Serà llavors quan, segons indiquen els mapes d’avui, arribaria una tongada de precipitacions dèbils arreu, però al nord de Lleida poden ser abundants i destacades. La resta del cap de setmana llarg de Castanyada serà de temps mogut, però amb menys aigua. El cel estarà canviant, caurà algun xàfec passatger i puntual fora del Pirineu, farà vent i temperatures que seran menys fredes.