Imatge d'una sortida de sol a Verges

La calor i la xafogor seran cada cop més pesades: Temps a Catalunya el dijous 3 de setembre del 2020

Les temperatures faran cada dia un salt més cap endavant i sense pluges a la vista

La calor intensa anirà cada cop a més i no donarà treva de cara a les properes jornades. No estem davant de cap episodi excepcional ni calor fora del normal, ni de bon tros, però venim d’una refrescada i les màximes, de cop, aquest dijous, 3 de setembre, ja es mouran entre els 26ºC i els 30ºC  a molts punts, i més que pujaran divendres. Tot plegat amb sol en conjunt i sense pluges a la vista.

Ambient cada cop més calorós

Pel que fa a la calor, aquest dijous notarem una pujada clara dels termòmetres amb ambient molt més d'estiu al migdia. Moltes màximes es mouran entre els 26ºC i els  30ºC, si bé al Pirineu i al litoral se situaran entre es 24ºC i 27ºC, però amb una sensació de xafogor que anirà a més. De cara als següents dies, aquest ambient pesat típic d'estiu cada cop serà més marcat.

Mapa del temps a Catalunya previst per aquest dijous 3 de setembre del 2020
El sol dominarà arreu amb només alguns núvols baixos a la costa central i nuvolades al Pirineu oriental a la tarda | Catalunya Diari

Sense xàfecs enlloc

Pel que fa a l’estat del cel, s’espera un dia radiant dijous a tot arreu, amb tan sols algun núvol baix puntual en trams de la costa sense més conseqüències i a la tarda cap al Ripollès, però sense deixar cap xàfec. No s’esperen xàfecs ni tempestes enlloc, ni tan sols nuvolades de tarda al Pirineu. En definitiva, una jornada radiant per aprofitar a totes les comarques.

Calor més estiuenca, però sense excessos

Entre divendres i el cap de setmana, les temperatures pujaran encara més i es poden arribar a fregar els 33-34ºC de nou a Ponent i la vall de l’Ebre. No es registraran els extrems de l’onada de calor de principis d'agost, però la calor serà molt pesada amb xafogor marcada a la costa, on tornaran les nits tropicals generals. Venen dies d'estiu i de suar més altre cop. El pròxim canvi de temps, podria arribar a partir de dilluns vinent.