TºC cada cop més altes i atípiques els propers dies: Temps a Catalunya el dijous 30 d’abril del 2020

Aquest dijous el sol tornarà a ser el gran protagonista amb TºC que pugen més al litoral i prelitoral, però a la tarda creixeran nuvolades a molts indrets de la meitat nord que acabaran deixant alguns ruixats al Pirineu

Imatge d'una sortida de sol a Cardona
El temps seguirà molt tranquil aquest dijous | Montserrat Canal
 

El sol que ha dominat a gran part de Catalunya aquest dimecres, també tindrà continuïtat aquest pròxim dijous, 30 d'abril, però amb algunes novetats. El sol s'imposarà a gran part del territori durant bona part del matí i migdia amb temperatures que pujaran clarament al litoral i prelitoral a causa del vent de ponent que bufarà moderat a tot el sud i centre de Catalunya. Com a petita novetat, a la tarda, de nou , es repetiran ruixats de tarda al Pirineu i podrien arribar de forma més feble a zones de l'Alt Empordà. Tot plegat a l'espera que els termòmetres pugin encara més a partir de divendres amb valors atípics. 

TºC d'avançada primavera al litoral

Aquest matí de dijous, el sol dominarà clarament amb intervals d'alguns núvols alts, però que no frenaran l'acció del sol. A la tarda creixeran nuvolades de nou a tot l'interior del principat i Pirineu, on podria aparèixer alguna gotellada, però no sortirà d'aquesta àrea i com a molt, podria arribar alguna gotellada al vespre cap a l'Alt Empordà. D'altra banda, arribaran bandes de núvols alts més espessos a últimes hores per ponent, però sense més conseqüències. No es descarta alguna gotellada a l'interior de l'Ebre també durant la tarda.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dijous 30 d'abril a Catalunya | Catalunya Diari

Les temperatures, a causa del vent de ponent, seguiran pujant clarament a tot el litoral i prelitoral, amb molts valors que superaran àmpliament els 20ºC i es podrien acostar als 24 o 25ºC en molts punts del prelitoral nord i també al litoral de Barcelona i Tarragona, no tant a la Costa Brava, on hi haurà marinades. A l'interior, també pujaran, però l'ascens serà més moderat. En general, quedaran al voltant dels 20-22ºC.

Arriba el primer tast estiuenc

Aquest pròxim divendres, 1 de maig, els ruixats tornaran a aparèixer durant la tarda al Pirineu, mentre que a la resta el sol es combinarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims que enterboliran el cel en nombroses ocasions. El vent de ponent es reforçarà a la meitat sud del territori, amb unes temperatures que encara pujaran més.

Possiblement, a molts indrets del litoral i prelitoral, s'assoliran els valors més alts del que portem d'any. Moltes màximes quedaran entre els 24ºC i els 26ºC. A partir del cap de setmana, els mapes segueixen insistint en la penetració d'una massa d'aire subtropical provinent d'Àfrica que farà que els termòmetres superin els 25ºC a gran part de Catalunya i se superin els 30ºC a Ponent i interior de les Terres de l’Ebre. 

La calorada podria durar ben bé gran part de la setmana vinent, però sembla que a primera línia de mar, els vents de ponent deixaran pas a marinades i, per tant, l'ambient a la costa quedaria clarament més fresc que a l'interior amb temperatures que quedaran lluny dels 25ºC.

El temps a Barcelona

Temps assolellat aquest dijous a la ciutat comtal amb pas de núvols prims sense més conseqüències. Temperatures en clar ascens amb valors que fregaran els 24ºC a causa del vent de ponent que bufarà moderat i arribarà reescalfat.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, s’espera un dijous amb temperatures clarament més altes pel vent de ponent que bufarà entre moderat i fort aquest dimarts. S'assoliran els 25ºC al migdia.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps s'estabilitza amb més sol i intervals de núvols a la tarda. Les temperatures també pugen clarament aquest dijous amb valors que quedaran pròxims als 24ºC.

El temps a Lleida

Dimecres molt tranquil amb sol gran part del dia a la ciutat de Lleida i temperatures una mica més altes amb valors que fregaran els 22ºC. El vent de ponent hi bufarà amb ganes. A partir del cap de setmana i sobretot, la setmana vinent, es podran superar els 30ºC, aneu preparant les piscines.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà assolellat aquest dijous amb bandes de núvols alts que aniran transitant pel cel durant el dia, però sense ruixats. Temperatures més altes a causa dels vents de ponent, fregant els 25ºC.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps assolellat aquest dijous amb núvols alts, però sense precipitacions. Temperatures més altes a causa dels vents de ponent. Puntualment per sobre dels 22ºC.


Comentaris

envia el comentari