El temps a Catalunya: previsió méteo pel dia 30 de gener

Els intervals de núvols seran més abundants al matí i seguiran els cels rogents espectaculars. Temperatures suaus per l’època al migdia a l'espera de més calor

Mapa de previsió a Catalunya el 30 de gener del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

El temps continuarà molt tranquil aquest dijous, 30 de gener, tot i alguns matisos. Els intervals de núvols seguiran arribant, però en aquest cas seran força més abundants al matí que a la tarda. No s’esperen pluges però sí els cels rogents espectaculars de les darreres jornades. Les temperatures es mantindran suaus per l’època al migdia i pujaran més de nit. L’ambient serà encara més primaveral al cap de setmana.

Molts núvols i poca pluja

Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols, especialment alts i prims, seran força abundants al matí a causa de l’arribada d’una cua de front atlàntic molt desgastat. A la tarda estaran més trencats, especialment a la meitat sud, alhora que cauran alguns ruixats molt febles al Pirineu de Lleida. Molt poca cosa, mentre que a la resta de Catalunya no s’hi espera pluja. Aquests núvols seguiran oferint espectacles de cels rogents arreu a les sortides i postes de sol. Boires a l’interior, localment persistents.

Temperatures suaus

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran molt suaus per l’època al migdia amb la majoria de màximes entre els 15º i 20º al litoral, prelitoral i Terres de l’Ebre, mentre que a la resta es mouran entre els 12º i 17º, més baixes al Pirineu, Prepirineu i altiplà Central. En aquest últim punt hi haurà boires localment persistents fins al migdia. 

Pel que fa a les mínimes, pujaran una mica més per l’arribada d’aquests núvols una mica més abundants. Per tant, la majoria de valors nocturns es mouran entre els 10º i 15º al litoral, entre 7º i 12º a gran part del prelitoral i de 3º a 8º a la resta. No s’esperen glaçades enlloc.

Cap de setmana primaveral

Si donem un cop d’ull al temps dels següents dies, les temperatures tocaran sostre aquest cap de setmana amb ambient pràcticament primaveral als migdies, ja que els termòmetres s’enfilaran pel damunt dels 20º a molts punts del sud i de la costa, tot plegat amb força sol i tan sols bandes de núvols alts i prims. La setmana que ve podrien arribar canvis més contundents. 

El temps a Barcelona

El temps a la capital catalana aquest dijous estarà marcat per més núvols al matí i més trencats a la tarda amb temperatures suaus al migdia i poc fredes de nit. No s’espera pluja en cap cas.

El temps a Tarragona

La situació a la ciutat de Tarragona també serà de temps molt tranquil, amb més núvols al matí que a la tarda. Ambient majoritàriament assolellat i suau al migdia, ja que les temperatures es mantindran atípiques.

El temps a Girona

Pel que fa a la capital gironina, els núvols es combinaran amb el sol, essent més abundants al matí sense esperar pluja. Les temperatures es mantindran semblants, amb migdia agradable i nit de fred moderat.

El temps a Lleida

De cara al temps que s’espera a la ciutat de Lleida, els intervals de núvols seguiran arribant durant tota la jornada i tan sols s’espera algun ruixat feble a la zona del Pirineu lleidatà. Temperatures sense grans canvis.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps serà molt tranquil amb més núvols al matí que a la tarda, però cel emblanquinat durant gran part de la jornada. No s’espera pluja amb temperatures agradables al migdia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps molt semblant a la resta de Catalunya, és a dir, amb més intervals de núvols al matí que a la tarda i sense pluja. Temperatures força suaus al migdia.


Comentaris

envia el comentari