Imatge d'un dia de cel terrós per pols en suspensió a Osona

La pols africana no dona treva, però el temps continua millorant: Previsió a Catalunya el dijous 4 de març

El cel continuarà entelat per la calitja però el sol guanyarà més protagonisme. Els xàfecs de tarda aniran a més en dies vinents

El temps patirà pocs canvis de cara a aquest dijous, 4 de març, tot i que el sol continuarà guanyant protagonisme tal com ja ha passat dimecres. No obstant, el cel seguirà molt enterbolit per una pols africana que continuarà amb nosaltres encara alguns dies més. A més, seguiran apareixent moltes boires i núvols baixos matinals a la costa i zones de l’interior que estaran més trencats al migdia. A la tarda creixeran noves nuvolades al voltant del Pirineu i Prepirineu amb alguns ruixats dispersos i poc importants.

Tot plegat amb temperatures que pugen una mica més i seran força agradables al migdia amb màximes d’entre 14º i 19º. De cara al divendres i el cap de setmana, els ruixats aniran a més a punts del centre i nord de Catalunya, sense descartar alguna tempesta localment intensa, mentre que baixaran els termòmetres.

Mapa de previsió a Catalunya el 4 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Cada cop més sol

Pel que fa a l’estat del cel, ens tornarem a llevar amb força núvols baixos i boires a la costa i a punts de l’interior que s’aniran trencant més al llarg del dia, tot i que tornaran a augmentar al vespre. Malgrat que el sol guanyarà protagonisme arreu, la calitja i la pols sahariana continuaran deixant cels força enterbolits en conjunt i una qualitat de l’aire deficient.

De cara a la tarda, creixeran noves nuvolades al Pirineu i Prepirineu que podran deixar alguns ruixats locals i dispersos. Poca cosa tot plegat, però les opcions augmenten respecte al dimecres i, per poca aigua que caigui, ho farà acompanyada de fang. Cota de neu al voltant dels 1.800 metres.

Temperatures més suaus

Si ens fixem en les temperatures, pujaran inclús una mica més de dia amb màximes força agradables que es mouran entre els 14º i 19º. Els registres més baixos els trobarem arran de costa i al Pirineu. Les mínimes poden baixar lleugerament amb fred moderat de nit i alguna tímida glaçada tan sols en fondalades del Pirineu.

Canvis el cap de setmana

A partir de divendres i durant el cap de setmana, l’entrada d’una mica més d’aire fred en altura farà créixer encara més nuvolades a zones de muntanya. S’esperen xàfecs sobretot a la tarda al Pirineu, Prepirineu, interior de Girona i nord de Barcelona, sense descartar-ne en zones properes. Alguna tempesta pot ser localment intensa. Més calma a la resta amb temperatures que baixaran en general entre 2 i 4 graus, amb més fresca i, inclús, ambient una mica hivernal al Pirineu, on la cota de neu baixarà. La pols sahariana anirà a la baixa.