Imatge d'una sortida de sol a Arenys de Mar, Maresme

Adeu a les fortes tempestes amb un nou repunt de la calor: Temps a Catalunya el dijous 5 d’agost del 2021

La calma tornarà a dominar arreu amb un augment de les TºC. Pocs canvis al sud, al marge dels últims xàfecs. No obstant, l’estiu més rigorós encara pot tarda uns dies a retornar

El temps de les últimes hores ha estat marcat per les fortes tempestes a Girona, Barcelona i Pirineu. Uns xàfecs que han deixat entre 20 i 40 l/m² en alguns casos, però s’han arribat a superar els 50 l/m² de forma local. No obstant, la situació canviarà radicalment amb una clara millora el dijous, 5 d’agost. 

La calma s’imposarà arreu amb sol en conjunt i tan sols alguns núvols baixos o boires matinals en trams de la costa, nord-est i Pirineu. Potser els intervals de núvols no acabin de marxar de l’extrem nord-est. Tot i nuvolades de tarda al Pirineu, no s’espera pluja, sense descartar alguna gotellada puntual.

De fet, a Ponent i a Tarragona notaran poc aquesta millora, ja que dimecres hi ha seguit fent un bon sol a la tarda. Tot plegat amb temperatures que tiren clarament cap amunt a l’interior i al Pirineu. Tan sols baixaran una mica a la costa de Tarragona, mentre que de nit es dormirà millor amb refrescada.

Retorna la calma

Pel que fa a l’estat del cel, ens llevarem amb alguns núvols baixos o boires matinals en trams de la costa, Pirineu i nord-est. No obstant, el sol dominarà en general amb poques excepcions en una jornada tranquil·la i estiuenca.

Tan sols quedaran restes d’alguns intervals de núvols a l’extrem nord-est, sobretot a l’Alt Empordà. Creixeran nuvolades de tarda al Pirineu, però res a veure amb dimecres i no s’espera aigua, sense descartar alguna gotellada local.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 5 d'agost del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 5 d'agost del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, pujaran més en conjunt. L’ascens pot ser destacat a punts de l’interior i del Pirineu. Tan sols baixaran una mica a la costa de Tarragona, on desapareixerà del tot el vent de mestral reescalfat de les últimes hores.

La majoria de màximes es mouran entre els 30º i 35º, lleugerament més altes a Ponent de forma local. En canvi, quedaran més curtes al Pirineu i litoral, amb valors diürns de 26º a 31º. 

De nit refrescarà, especialment a la meitat nord i gràcies a la desaparició dels núvols de la darrera matinada. La majoria de mínimes es quedaran entre els 15º i 20º, més baixes al Pirineu i Prepirineu. Tan sols tindrem algunes lleugeres nits tropicals a punts de la costa.

Pocs canvis a la vista, però calor continguda

De cara als propers dies, patirem noves baixades i pujades de les temperatures, però la calor seguirà força continguda. Podria ser que a mitjans de la setmana vinent tornés l’estiu més rigorós, però encara queden dies i ho haurem d’anar confirmant. Tot plegat amb calma i tan sols algun ruixat de tarda al Pirineu.